Assalamualaikum...
SEJAK hari-hari bawa bekal ni, dah tak ada lauk atau nasi lebih. Teringat masa BDR dulu, setiap kali nak makan, perangat jer lauk apa yang ada, tapi hari ni, tak ada apo nak diperangat. Supaya tak merapik meraban makan yang bukan-bukan, hari ni kita rajin-rajinlah masak walaupun yang nak makannya Sk seorang. Iman kerja hari ni dan katanya, lepas ni setiap Jumaat dia kerja sebab nak bagi laluan rakan intern yang lelaki pergi solat Jumaat dengan tenang dan senang.
Wowwww... Klu masak sndri konpom berselera lebih sket tu kak hahaha... Tp sy suka sambal sardin.. Pedas2 mmg cili je lbh klu sy yg masak laa.. Dh mcm masak kuah sambal jdnya hahah
ReplyDeleteHahahaaa... kalau dah nama lauk sardin, periuk tetap bocor punya!
ReplyDeleteeh tersama pulak menu harini. Saya masak sambal sardin cuma tak masuk blog je. Tak pernah lagi makan sardin kari stail mamak. Boleh dicuba ni.
ReplyDeleteWah..sardin ala mamak...
ReplyDeletetersenyum meleret PI dapat menu mamak ni...memang bocor periuk la
Lamanya tak makan sardin
ReplyDeleteoh letak rempah kari ya, boleh cuba ni
ReplyDelete