Assalamualaikum WBT
HARI ini berlangsungnya Pra Penilaian Akhir Amali bagi Kursus Penyediaan dan Pembuatan Makanan. Tugasan kali ini adalah Asian Buffet Lunch.
Ini bahagian Pembuka Selera
Glass Noodle
Somtam
Tauhu Bergedil
Vadai
Wantan Goreng
Ayam Pandan
Gado-gado
Sambal Belacan, Budu, Sambal Kicap, Cencalok dan Sos Thai
Sup Siam Tulang dan Daging serta Softroll Bun
Bahagian Main Course.. menyajikan nasi putih dan lauk-pauk
Ayam Masak Cili Kering
Udang Nestum
Sweet Sour Fish
Sayur Campur
Daging Salai Masak Lemak Cili Api
Dessert
Sagu Gula Melaka
Jelly
Pulut Mangga
Bread Pudding
Fruit Tartlet
Butter Cake
Laksa Penang Stall
Beverage Stall.. Teh O Panas dan Sirap Laici Selasih
Pinggan Tuan Tanah Kedaung.. kalau ada 10 lauk, 10 lauk la masuk pinggan, hahaha.
Ambil dessert Pulut Mangga aje (tipu)
Burppp.. Alhamdulillah.
4 Comments
Fuh... kenyang tgk gambar... semua best menunya kak
ReplyDeleteFuh.. menyelerakan.
ReplyDeleteSakit mata Kak Amie tengok tayangan gambar makanan SK tau.... tapi kaki pulak terus gatal nak jalan-jalan Tanah Jauhar minggu depan!
ReplyDeletehebat semuanya presentation 5bintang
ReplyDeleteBlog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih