ASIAN BUFFET LUNCH

 Assalamualaikum WBT

HARI ini berlangsungnya Pra Penilaian Akhir Amali bagi Kursus Penyediaan dan Pembuatan Makanan. Tugasan kali ini adalah Asian Buffet Lunch. 

Ini bahagian Pembuka Selera


Glass Noodle


Somtam


Tauhu Bergedil


Vadai


Wantan Goreng


Ayam Pandan


Gado-gado


Sambal Belacan, Budu, Sambal Kicap, Cencalok dan Sos Thai


Sup Siam Tulang dan Daging serta Softroll Bun


Bahagian Main Course.. menyajikan nasi putih dan lauk-pauk


Ayam Masak Cili Kering


Udang Nestum


Sweet Sour Fish


Sayur Campur


Daging Salai Masak Lemak Cili Api


Dessert

Sagu Gula Melaka
Jelly
Pulut Mangga


Bread Pudding
Fruit Tartlet
Butter Cake


Laksa Penang Stall


Beverage Stall.. Teh O Panas dan Sirap Laici Selasih


Pinggan Tuan Tanah Kedaung.. kalau ada 10 lauk, 10 lauk la masuk pinggan, hahaha.


Ambil dessert Pulut Mangga aje (tipu)

Burppp.. Alhamdulillah.

Post a Comment

4 Comments

  1. Fuh... kenyang tgk gambar... semua best menunya kak

    ReplyDelete
  2. Sakit mata Kak Amie tengok tayangan gambar makanan SK tau.... tapi kaki pulak terus gatal nak jalan-jalan Tanah Jauhar minggu depan!

    ReplyDelete
  3. hebat semuanya presentation 5bintang

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih