Assalamualaikum WBT
KISAH malam tadi.. makan di Ong Shun Seafood Restaurant. Petang tu, ingatkan nak tapau Ikan Bakar Tip Top, tapi tutup pulak kedainya. Kemudian, kami ke Tip Top BBQ, Sk tanya dulu, lama tak siap? Serik sebelum ni tunggu lama jadi, sebelum kena sidai, kita tanya dulu. 45 minit dia kata. Hurmm.. ajak Pak Inche makan di luar sajalah.
Allahu! Sedap giler nampak makanan tu SK... beancurd, shark fin soup...aduhai!
ReplyDeleteMaknanya ayam lemon itu tidak dapat kesudahannya. Tengok resit tiada pula harga ayam lemon.
ReplyDeleteAmboi sotong kedai laku pula. Masak sambal tumis sotong kurang laku.
Bagus juga awal awal tanya lama ke siap.. Serik juga dengan servis lambat. Bila tanya makanan tak siap lagi. Padahal dan sejam lebih kot. Customer bukan ramai pun. ish ish...Dalam banyak banyak menu, tergoda dengan sotong tu ha..Tengok pun nampak sedap bagai yang dikata terpaling sedap.
ReplyDeletewah...sedap tgk shark fin soup tu.. boleh pi serbu ni..agak2 yam basket ada tak?
ReplyDeleteNampak menyelerakan beancurd hot plate tu...
ReplyDeleteSaya belum pernah rasa...Bagus letak sesiap harga..selain rujukan sendiri..boleh juga jd rujukan yang lain👍