ASAM PEDAS IZZAT

 Assalamualaikum WBT

SEMPENA cuti khas PRU 15 untuk pelajar yang sedang menuntut di institusi pendidikan, Izzat pulang dari Terengganu dua hari sebelum PRU. Minggu selepas PRU, kelas diadakan dalam talian dan kemudian bersambung pula dengan cuti semester. Tak silap, Izzat akan ada sebulan di Johor ni, seronoklah Mak Izzat anak ada depan mata.


Semalam petang, Izzat masak Asam Pedas ko. Rasanya ni dah berapa kali jugak Izzat masak asam pedas tapi ini kali pertama Sk dan Iman dapat merasa. Izzat masak Asam Pedas Ikan Selar Papan dengan Sawi Jeruk.


Boleh tahan sedaplah asam pedasnya cuma agak cair sebab Izzat tak letak banyak cili giling. Tapi, rasa asam garamnya cukup dan cili ditumis sempurna. Izzat kata, takut Indah tak boleh makan pedas. Sk cakap, Indah kalau tak boleh makan pedas, jangan ambil kuah, hehehehe.

Terima kasih, Izzat.

Post a Comment

6 Comments

 1. Pandai izzat masak... nmpk sedap... kalau sini mmg jenis asam pedas cair mcm ni

  ReplyDelete
 2. ikan besar mmg sedap dimasak asam pedas.

  ReplyDelete
 3. minggu ni Johor pun dapat cuti panjang..kemana agaknya SK?
  wah hebat izzat dah pandai masak asam pedas

  ReplyDelete
 4. Nampak sedap asam pedas tu..sebulan erk Izzat..meh la nanti bagi aunty semangkuk asam pedas...haha

  ReplyDelete
 5. Wah...hebat ko Jatt.Masak asam pedas bukan kaleng-kaleng ooo
  Hihihi..

  ReplyDelete
 6. Nampak besar kepingan ikan selar papan tu SK.

  ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih