Assalamualaikum WBT
BERAKHIR sudah debaran hari mengundi tapi nampaknya debaran belum berakhir apabila keputusan Pilihanraya Umum ke 15 (PRU15) kali ini masih tergantung. Kita tunggu sahajalah keputusan rundingan bagi membentuk kerajaan yang baharu. Apapun keputusannya, biarlah demi kepentingan rakyat bukannya Yang Berhormat.
Sempena hari cuti hari ini dan Iman pun ada di rumah, maka terhasillah lauk Ketam Masak Sambal. Ketam tu, Pak Inche beli di Pasar Tepi Sungai Pontian, Ahad lepas. Dah seminggu, barulah hari ni dimasak sebab tunggu Iman balik. Kalau ikutkan selera Sk, nak masak lemak cili api tapi kita ikutlah selera orang yang beli 😆
Iman pulak mintak masakkan Asam Pedas Ikan Pari. Sebenarnya, mula-mula dua beranak ni memang nak lauk ni aje tapi Sk la yang teringatkan ketam tu dah seminggu dalam peti ais. Esok pulak dah kerja, bila lagi nak masak, takkan nak tunggu minggu depan kan.
Hurmmm.. tapi.. esok kerja ke cuti ek???
😂
Itulah hendak masak kena tunggu Iman.
ReplyDeleteLambat-lambat masak takut tidak segar.
Macam dh lama je x masak ketam..bukan musim kat seremban ni..kalau tiba musim SA mmg selalu beli..samada masak sup atau lemak cili api...
ReplyDeletekalau bukan musim karang dapat makan angin je dalam ketam tu kan
Deletesampai sekarang belum ada keputusan ni kerja ke cuti,tapi semua dah pergi kerja haha
ReplyDeleteGitulah emak kan...
ReplyDeleteSemua nak tunggu dan nak simpan untuk anak...
Kasihnya seorang emak tiada penghujung dan tidak bersyarat..
Tapi asam pedas tu menggoda urat selera ni..hihihi