Assalamualaikum WBT
MENUNAIKAN permintaan Cik Ani, semalam petang Sk masak Spaghetti Bolognese di Senai. Pukul 2 pergi kedai rumcit beli barang untuk masak. Cukup pulak tu semua bahannya.
Sk beli Sos Prego Tradisi 2 tin, tomato puree 1 tin besar, daging kisar Ramli 400 gram 2 pek, meatball pek kecil 2 bungkus, spaghetti prego 2 bungkus.
Buat sos bolognese dua kali ganda dari biasa. Kali ni letak meatball.
Rebus spaghetti, lepas tu suruh Iman gaul dengan margerin. Dah makan tu lupa nak ambil gambar, heheh.
Angah tagged Sk dalam facebook. Dia balik lambat, malam la baru makan spaghrttinya.
Sebelum sampai rumah, singgah Restoran Ainoni tapau Nasi Daging Merah dan Baby Kailan untuk Pak Inche. Untuk Iman, ada Bihun Goreng Tomyam, sedap semuanya, Alhamdulillah.
Wah...kalau sos bolognese SK memang terliur sebab mewah dengan daging..
ReplyDeletePI tak makan ek pasta pasti ni?
PI kata belum makan nasi, jadi kita malas nak bawa balik, heheh
DeleteLama dh x buat spaghetti bolognese ni...kena buat gak sbb stok spaghetti ada....
ReplyDelete