MASAK SPAGHETTI BOLOGNESE DI SENAI

Seri Kandi Tanah Jauhar
3

 Assalamualaikum WBT

MENUNAIKAN permintaan Cik Ani, semalam petang Sk masak Spaghetti Bolognese di Senai. Pukul 2 pergi kedai rumcit beli barang untuk masak. Cukup pulak tu semua bahannya.

Sk beli Sos Prego Tradisi 2 tin, tomato puree 1 tin besar, daging kisar Ramli 400 gram 2 pek, meatball pek kecil 2 bungkus, spaghetti prego 2 bungkus.


Buat sos bolognese dua kali ganda dari biasa. Kali ni letak meatball.


Rebus spaghetti, lepas tu suruh Iman gaul dengan margerin. Dah makan tu lupa nak ambil gambar, heheh.


Angah tagged Sk dalam facebook. Dia balik lambat, malam la baru makan spaghrttinya.


Sebelum sampai rumah, singgah Restoran Ainoni tapau Nasi Daging Merah dan Baby Kailan untuk Pak Inche. Untuk Iman, ada Bihun Goreng Tomyam, sedap semuanya, Alhamdulillah.






Post a Comment

3Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Wah...kalau sos bolognese SK memang terliur sebab mewah dengan daging..
    PI tak makan ek pasta pasti ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. PI kata belum makan nasi, jadi kita malas nak bawa balik, heheh

      Delete
  2. Lama dh x buat spaghetti bolognese ni...kena buat gak sbb stok spaghetti ada....

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!