CUTI PERISTIWA LAGI

 Assalamualaikum WBT

JOHOR Cuti Peristiwa lagi. Kali ini sempena kemaraan Pasukan Bolasepak JDT ke peringkat akhir Piala Malaysia tahun 2022. Tapi, sebenarnya, kalau tak ada cuti peristiwa pun, Sk dah mohon cuti hari ini. Iman pulak, bila tahu aje Johor dapat cuti peristiwa, terus whatsapp pensyarah minta pencerahan sama ada kuliah diteruskan atau ditangguhkan. Kalau kuliah tetap diadakan secara bersemuka maka kembalilah kepada plan asal, Iman kena tinggallah nampaknya.


Dah dua kali ditangguhkan sesi pembentangan, kali ini tidak mahu ditangguh lagi. Cuma pembentangan diadakan secara dalam talian sahaja. Kuliah sepatutnya berlangsung di sebelah petang dianjakkan ke jam 9.00 pagi. Supaya tidak kelam-kabut, Iman ikut kuliah sambil sarapan, hahaha.


Dua biji telur mata masuk dalam perut pagi ini. Lepas menghadiri walimah sepupu Sk di Shah Alam, kami terus ke Melaka. Pak Inche tak ke Stadium Bukit Jalil sebaliknya cuma menonton siaran langsung di kaca tv. Cukuplah buat liputan semasa perlawanan di Johor saja. Syukurrrr.. JDT Juara Piala Malaysia Tahun ini. Pak Inche kata, lebih 25 tahun buat liputan acara bolasepak, ini pertama kali ada pasukan yang sapu habis keempat-empat piala dalam liga bolasepak Malaysia.


Kalau semalam, Sk bersarapan di Concorde Shah Alam (betullah tekaan Mak Ngah), pagi ni Sk di Noble Hotel Melaka. Cheat Day  lagi la kita.. bila nak insoffff???

Post a Comment

4 Comments

  1. Bab isi perut tak osahlah insaf SK oiii... nyosal tak makan tau!

    ReplyDelete
  2. seronok betul negara Johor cuti lama...jeles..kita 3 hari cuti macam x cuti

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih