MAKAN DI ORIENTAL KOPI

 Assalamualaikum wbt

SEMALAM.. Sk nak beli sambungan salur air keluar mesin basuh. Tujuannya supaya Sk boleh tolak ke belakang sikit mesinnya sebab salur airnya tak sampai ke lubang air. Kalau ikut salur air yang asal, lagilah pendek. Jadi, tiga kali bersambung jugak salurnya. Nanti-nantilah kita cari salur alir yang lebih panjang dan tak perlu nak sambung menyambung. Tapi, entah zaman bila pulaklah nak membuatnya sebab malas nak buat kerja cabut mencabut dan pasang semula ni. Pak Inche jangan disuruh, memang dia tak reti. Ketuk keyboard komputer, bolehlahh 😆

Jadi, alasan nak beli salur air tu, membawa sampai ke Midvalley. Padahal, ada jer dua tiga kedai hardware kat kawasan taman ni ha. Mr DIY pun, keliling, tapi tetaplah nak ke Mr DIY di Midvalley. Sampai sana, cari makan dulu. Mula nak makan di Thai Ekspress, tapi ada memo tulis, 'Take Away Only'. Jadinya, kami ke Oriental Kopi.


Ambil dua biji Tart Telur dan Oriental Coffee untuk Sk. Sedap sangat kopinya tu macam nak mintak lagi secawan aje.


Iman nak makan nasi ayam. Errr.. takkan maknya makan tart aje? Sebab maknya dah makan nasi pukul 11.30. Tak menahan tengok baki Belangkas Masak Lemak Cili Api, tu yang awal dah makan nasi.



Oriental Kopi ni merupakan pemegang rekod The Malaysia Book Of Records jualan tart telur paling banyak. Sk la tu salah seorang penyumbangnya jugak. Sambil sumbang dalam rekod Malaysia, sambil sumbang kolesterol cinta, hahahahaha.


Post a Comment

1 Comments

  1. gebu yakmat tart telur tu.. geram pulak menengoknya

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih