'BIRTHDAY HI-TEA' DI THE COFFEE BEAN & TEA LEAF

 Assalamualaikum wbt

            

SELALU, tak puas makan sepotong Chicago Cheese Cake di The Coffee Bean & Tea Leaf. Kali ini, Pak Inche belanja sebiji kek saiz 9" sempena hari jadi Sk. Mulanya nak beli dan potong/ makan di rumah, tapi TCBTL beritahu, kek 'delivery' petang. Petang tu pulak, Pak Inche kena masuk bertugas, jadi, kami pergi berasingan, supaya nanti taklah Pak Inche kena patah balik ke rumah. hantar kami pulak sebelum ke stadium.

            

Mesti keliru, kan.. bila masa pulaklah Sk ke The Coffee Bean, bila masa pulak, makan di Wadihana Islamic Steak House tu. Ni keesokan hari selepas 'dinner' di WISH. Esoknya baru 'Hi-Tea' pulak di TCBTL Eco Botanic. Tapi, tak adalah nyanyi-nyanyi Happy Birhday ke apa. Kita-kita aje. Alhamdulillah, dua kali potong kek hari jadi tahun ni selepas Angah buat surprise Kek Tiramisu hari tu masa sambut Hari Ibu. Eh, dah tua-tua pun sibuk nak potong kek ya, Sk... hurmmm.. no komen.
        

Nama jer Hi-Tea, tapi Sk macam selalulah, mengopi. Pak Inche minum Caramel Macchiato jer la dan Iman minum Iced Brew, Berry. Iman agak sensitif dengan susu, jadi, kena hati-hati dah petang tak boleh minum bersusu sangat.


Teriyaki Chicken Sandwich untuk Pak Inche. Ayam yang dipanggang ala-ala masakan Jepun dengan sos teriyaki serta salad segar. Pelik sikit, ada dua kepingan nanas dalam tu tapi bila makan, tak rasa pelik. Pak Inche makan separuh, separuh lagi dia suruh bungkus, sambung makan malam lepas balik bertugas di stadium.


Iman kata, tak boleh 'move on' makan Hawaian Chicken Pizza masa berbuka puasa hari tu. Kali ni rupa pizzanya lain sikit sebab ada sos pesto melengko-lengko tu. Masa makan kat JPO tu, dia titik-titik aje, kan. Crust juga macam terlebih garing dibakar, tapi tetaplah sedap sampai berkeping-keping suap ke mulut. Hurmmm.. ada ke hari yang ko makan sikit, Sk? hahaha.


Sk memang tak pesan makanan lain untuk sendiri sebab nak fokus makan Cheese Cake tu banyak, hahaha. Cheese cake dia memang antara yang tersedaplah, Secret Recipe pun kalah tau. Tu di tekak kami la, tekak orang lain, mungkin lain pulak penerimaannya. Tapi, tak cantiklah pulak bila dipotong guna pisau plastik tu. Aaahh, yang penting marvelous! Suku bahagian jer dah dikerjakan di situ, lagi suku bahagian malam tu, Sk hantar ke Senai masa pergi makan Lontong Rendang Daging tu. Ni tinggal sikit lagi.. memang kami ni jenis yang suka makan kek, sebab tu kena beli sebiji, baru berbaloi boleh makan sepuasnya.


Selain Cheese Cake, Pak Inche juga belanja seekor rama-rama. Tapi, rama-rama ni tak boleh terbang, lah, haha. Kalau boleh terbang, Sk yang nangis dulu. Kepada Pak Inche, terima kasih daun keladi, tahun depan belanja lagi. 

Hehehe

Post a Comment

6 Comments

  1. wah... comel la rama-rama tu kak... sy pun minat jugak cincin rama-rama tu tp x sampai hajat lg nk membeli... org lain birthday org lain dpt hadiah.. mmg best

    ReplyDelete
  2. Belanja la gambar yg tengah sarungkan cincin tu.....

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaa makan2. meriah kita pula seronok baca SK bercerita pasal makanan. hihi. Btw, happy belated birthday SK.

    ReplyDelete
  4. Bestnya ada rama-rama kat jari dia laa....comel sangat...SA berkenan ngan cheese cake tu..ok nak pi Coffee Bean...haha..dpt sepotong jadi la kan.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih