Assalamualaikum WBT
HARI pertama tahun 2024 menjadi permulaan yang baik. Walaupun hari tu hari bekerja, rajin pulak la nak masak Ikan Merah Stim Ala Portugis untuk makan malam. Padahal, ikan tu balik kerja baru rendam (defrost). Tak kisah sangat sebab kalau ikan kukus ni memang kena kukus masa nak makan.
Esoknya (selasa), ingatkan nak masak Udang Galah Lemak Cili Api tapi Pak Inche kata dia dah makan nasi masa tengahari. Dia ajak makan di
Al-Anisah Masakan Panas China Muslim. Dah lama tak makan Mihun Hailam, Sk makan Kuey Teow Hong Kong.
Memang makanan favourite Pak Inche antara dua aje la kalau malam, sama ada makan di sini atau makan tosei di Restoran Thoufeeq. Sekali-sekala kalau datang mood dia, bolehlah ajak makan western, hehehe.
Hari Rabu, kami nak makan di
Assalam The Kedai Mamak. Dah dekat sampai, baru teringat Assalam tutup hari rabu. Nak ke Bubur Nasi Istimewa pun tutup juga. Jadi, kami ke Nasi Lemak Mana Lagi di Taman Perling.
Nasi Lemak 2 set
Ayam Goreng 3
Paru Goreng 2
Telur Burung secucuk/4's
Teh O Panas 1
Ais Kosong 1
RM30
Ayam tu Sk dah cakap, sorang satu tapi Pak Inche kann.. penamak ðŸ¤. Sudahnya seketul tu bungkus masuk plastik bawa balik.
Mee Goreng Mamak dan Beef Kuey Teow untuk Pak Inche. Semua sedap.
Sedikit info bagi mereka yang nak makan di Sweet Steak Seventeen.
Malam tadi la baru ke Bubur Nasi Istimewa No 1. Ambil bubur dua set dan Kerang Rebus. Kerangnya comel-comel, masuk mulut tak sempat kunyah dah hilang 🤣.
Malam tadi ada rasa hangit-hangit sikit buburnya. Tapi servis di sini memang laju macam flashhhh!
🤣🤣🤣
P/S Pagi ni pun sarapan kat Restoran Thoufeeq aje 😆
nak cuba order juga la mihun hailam nampak pak incek punya tu macam sedap je
ReplyDeleteyang mee hailam punya port ni SA x sempat fullfill lagi..tengok la minggu depan...
ReplyDeleteHahaa... zaman sekarang kerang dia memang comel sangat kan SK. Kalau kerang zaman dulu, saiznya besar, isinya besar, terasa lemaknya apabila dikunyah.
ReplyDelete