BUAH TANGAN DARI KL

Seri Kandi Tanah Jauhar
4

 Assalamualaikum WBT

AKHIR tahun lepas, dua kali jugak Cikwa balik Johor. Sekali bulan November dan sekali lagi hujung bulan Disember. Cikwa bertolak balik ke KL pada 1 Januari 2024 yang merupakan cuti umum sempena Tahun Baru Masihi. Tapi, Johor tak ambil cuti tahun baru. Dapatlah gather-gather dengan Cikwa sekali masa Ilham belanja makan di Der Cabin Bistro.

Tiap kali balik, mesti Cikwa bawa balik desserts viral dari KL. Selalu jer Sk ambik gambar tapi kadang berzaman tak naik entrinya. Meh la kita tepek sini ya sebelum kita buang dari galeri. Nak pulak, handphone ni dah berapa kali warning, storage full 😆. 


Cheese Tart Boncit, Kek Batik Indulgence dan Fruits Strudels.


Fruits Strudels dan Kek Marble. Oh, kek marble tu Angah yang beli, bukan dari KL. Saja menyelit sekali.


Terselit juga, karipap dan goreng pisang sambal kicap yang Sk beli di gerai depan Warda Mart, BBU.


Talam Berlauk Jelita kemahennn. Ni dari KL ke eh? Lupa 🤭


Terpaling sedap ni.. Batik Indulgence. Tak tahulah berapa harga sekotak ni sebab Sk tengok kat Maneh, seketul pun dah RM8. Ada cream puff jugak tapi terlupa agaknya nak snap.


Kek Lapis dan Kek Buah dari KL jugak tapi bukan Cikwa yang beli atau bawa. Ni sepupu Sk, Kak Titi bagi ibu masa raya hari tu. Kak Titi kirim dengan abangnya yang kami panggil Abang Man yang singgah rumah masa raya tahun lepas. Bertuah betul, baru keluar gambarnya, hahahah.

Post a Comment

4Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. wahh...mcm2 dessert & kuih muih..yg manis, yg pedas...tertarik dgn talam berlauk nan jelita itu...acuan kaswi gedik...

    ReplyDelete
  2. Memang jelita betul talam berlauk. Ingat pencuci mulut masa pandang.

    ReplyDelete
  3. Saya tak minat kek batik tapi kalau versi indulgence tu..sukaaa
    Semua nampak sedap dan manis manis macam Cikwa..hehehe

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!