Assalamualaikum...
MENU yang berulang-ulang ditayang dalam blog Alam Sari ini, Udang Sambal Petai. Cuma nama dia aje kita tukar-tukar, kadang jadi Sambal Udang Petai, kadang namanya Sambal Petai Udang, hahaha. Walaupun dah kehabisan stok cili kisar, gigih jugaklah buat stok baru, itupun sikit sebab tak tahan bersin-bersin masa menggunting cili tu.
Ada sayur kailan aje dalam peti sejuk, sayur kegemoran keluarga ni. Kalau rajin, SK masukkan sotong, kalau tak rajin, memang kailan dengan bawang putih serta sos tiram sajo. Sk suka tumis dulu bawang putih cincang garing-garing dan angkat sebahagiannya dahulu. Bila dah masak sayur tu, hidangkan dalam pinggan dan tabur bawang putih yang ditumis garing tu.
Macam biasalah, Pak Inche bawa balik lauk untuk tambah-tambah. Limpa Masak Rempah ni dibeli di pasar malam Taman Tampoi Utama. Sepanjang PKP ni, sana-sini Sk nampak ramai yang membuka payung berniaga makanan dan bercambah macam cendawan lepas hujan. Kalau petang-petang tu dah macam ada Pasar Ramadhan. Yang penting jaga SOP okeh!
Sexy betul idang tu menggamit selera aroma petai tu Sk oii... Mana nak cari petai ni...
ReplyDeleteFuyoooo udang sambal. Tengok gambar tu terus rindu udang sambal mak. Bila la pkp nak habis ek
ReplyDeletemasya Allah..dugaan dan godaannnnn
ReplyDeleteAir tangan SK ni menggoda betul :D
ReplyDeleteDekat area rumah PH pun sama SK, ramai berjualan di tepi jalan. Kalah pasar malam meriahnya...
anything yg ada petaiiii.. sedappp
ReplyDeleteSA suka lauk limpa masak kari tu
ReplyDeleteKat belakang tu limau mandarinlah... gong xi fa chai SK!
ReplyDeletedapatkan jackpot yang besar hanya di IONQQ
ReplyDeleteWA: +855 1537 3217