AMERICAN BREAKFAST SARAPAN PAGI SABTU - Alam Sari Di Tanah Jauhar

AMERICAN BREAKFAST SARAPAN PAGI SABTU

 Assalamualaikum... 


JADI mak-mak ni,  selagi tak mati tutup mata selagi tulah dikerah semua kudrat yang ada demi memastikan isi rumah kenyang perutnya. Jadi,  walaupun menanggung kesakitan,  kita gigihkan jugaklah menyediakan sarapan pagi ini,  bukan calang-calang punya sarapan,  American Breakfast terus,  hahah.  Dalam rumah ni,  masak mee goreng ke,  nasi goreng ke,  dah tak berapa laku.  Paling laku masak nasi lemak tapi malas pulak nak mengisar lada pagi-pagi (sebab stok cili kisar dah wassalam). 

Renyah jugak sebenarnya nak buat sarapan ala barat ni.  Nak nak pulak,  mat saleh celup dalam rumah ni memilih beno.  Salad tak suka banyak,  kacang panggang nak sikit aje,  tomato tak sedap.. Nasib baik yang sorang tu dah pandai dengar nasihat doktor.  Ialah,  kita kalau boleh nak tua dalam keadaan sihat, dah banyak umur dah kerja lama,  baru nak merasa hidup senang sikit kalau boleh tak mahulah ada penyakit.  

Semoga Allah swt memberi rezeki kesihatan kepada kami sekeluarga dan pembaca Alam Sari Tanah Jauhar ini,  Amiiinnn Ya Robbal Alamiiinnnn. 

Selamat berhujung minggu. 


10 comments:

  1. Waalaikumussalam.
    Selamat menikmati hidangan American Breakfast.
    Dah tengok cermin belum...kot2 tiba-tiba anak mata darkbrown bertukar jadi biru ke ijo ke kihkihkihhhhh!

    ReplyDelete
  2. Kita berkenalan arena blogging sekitar 2010-2011. Tak sangka masih aktif berblogging lagi.

    Ee, Rumah Buruk Berdinding Papan.

    ReplyDelete
  3. menjejeh ailio tengok breakfast cenggini!

    ReplyDelete
  4. Macam nak buat untuk breakfast esok la... Hihihi

    ReplyDelete
  5. waaaa kalo macam ni, saya pun nak jugekkkk

    ReplyDelete
  6. Wedges/fries xde ni kak.. haha

    ReplyDelete
  7. Ayo bergabung di IONQQ dan nikmati deposit/withdraw yang cepat tanpa harus menunggu lama
    IONQQ menyedikaan bonus rollingan 0.3% dan referral 20%
    Ayo segera bergabung bersma kami
    WA : +855 1537 3217

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih