KOREAN SPICY CHICKEN BUN - Alam Sari Di Tanah Jauhar

KOREAN SPICY CHICKEN BUN

 Assalamualaikum...

HARI ini giliran Sk masuk pejabat. Dalam tempoh PKP ini, hanya 30% staf sahaja akan bertugas. Dalam ruang kerja Sk hari ini, cuma Sk seorang bertugas, rasa sunyi betul, seram sejuk gitu, hahaha. Agak lemau jugalah nak masuk kerja hari ini selepas ber BDR pada hari rabu dan khamis lepas. Sambung pulak dengan cuti Jumaat dan Sabtu. Sabtu pulak, merupakan hari yang penat dari pagi sampailah ke malam.. entah apa yang dipenatkan, tak tahulah, hahaha. 

Sarapan Sk pagi ini, seketul Ban Ayam Pedas Korea. Ingatkan nak singgah gerai-gerai yang selalu berderet tepi jalan di Taman Mutiara Pulai untuk membeli sarapan tapi tak ada satu gerai pun yang terpacak. Nasib baik sebelum keluar tadi sempat capai roti ni yang Sk beli di aeon Taman U, Jumaat lepas. Sampai office, bancuh nescafe panas, baru sedap lawankan dengan roti yang pedas.


Ban hitam charcoal dengan inti ayam sambal pedas. Kekoreaan sungguh rasa pedas tu. Pedas korea ni tak sama dengan pedas melayu, dia ada rasa macam hangit-hangit sikit. macam kalau kita makan kari melayu dengan kari mamak, kan ada rasa India sikit, gitulah.. yang faham tu fahamlah, hehehe.



7 comments:

  1. tak sakit perut ke pagi pagi makan pedas?

    ReplyDelete
  2. Seram sejuk sebab pejabat sunyi ke atau seram sejuk sebab hujan tu SK.
    Tengok ban charcoal tu pun rasa seram sejuk juga hihihiii!

    ReplyDelete
  3. sekarang ni saya jatuh hati dengan butter cake mighty white...sama dengan mita cake house kat sarawak nun rasa dia walaupun takde cheese...tapi susah nak jumpa kat kedai..ri tu da pau soleh belanja kat shopee mighty white..haha

    ReplyDelete
  4. Dah lama x gi kedai cari roti... so kira first time nampak bun korea ni

    ReplyDelete
  5. Ada bun gelap macam ni.
    Ingatkan bun hangus.

    ReplyDelete
  6. Selalu tgk bun charcoal ni utk buat burger je rupanya mighty white ada bun charcoal inti ayam korea pedas

    ReplyDelete

  7. agen dengan 100% player vs player hanya di IONQQ :)
    WA : +855 1537 3217

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih