KARI IKAN BAWAL PENEMAN SOTONG GORENG KUNYIT - Alam Sari Di Tanah Jauhar

KARI IKAN BAWAL PENEMAN SOTONG GORENG KUNYIT

 Assalamualaikum...


KARI ikan bawal inilah yang dihidang bersama Sotong Goreng Kunyit semalam. Ikan bawal ini saiznya kecil sedikit dari tapak tangan Sk dan dipotong tiga. Bahagian kepala dan ekor dimasak kari manakala bahagian isinya digoreng untuk Pak Inche. Sk makan bahagian kepala, Pak Inche cuma ambil kuah dan makan isinya yang digoreng bersama Sotong Goreng Kunyit. Iman langsung tak mahu lauk kari, cuma siap nasi dengan sotong, hurmmm. Bahagian ekor tu tak larat dah Sk nak perhabiskan, masuk dalam peti sejuk, huhuhu.

Hurmmm... Esok-esok makan lempeng dengan kuah kari tu sedap jugakkan.. hihihi.


5 comments:

 1. betul! lempeng dgn kuah kari sedap

  ReplyDelete
 2. Sedapnyaaaa...lama x makan kari ikan bawal hitam..SA suka gak kari ikan bawal emas

  ReplyDelete
 3. Saya juga selera geng pak inche.. Kalau ikan diamasak kuah, hanya suka kuah. Ikan goreng juga pilihan anak tekak.. Hihihi

  ReplyDelete
 4. menangkan uang sebanyak-banyaknya hanya di AJOQQ :D
  AJOQQ menyediakan 9 permainan seru :)
  WA;+855969190856

  ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih