Assalamualaikum...
HARI kedua PKP 2,0. tak boleh makan luar. malam ni cuma habiskan lauk pauk semalam sajo.
Tambah udang goreng empat ekor, Sk tak makan udang ni, rasa macam nak cuba berpantang la kunun. Udang gaul garam dan kunyit kemudian goreng tenggelam.
Ikan dah digaram kunyit ada lebih sekeping semalam sengaja tinggalkan untuk goreng malam ni. Lepas goreng ikan ni terus goreng udang di atas tadi.
Kari ikan tinggal bahagian ekor dan kepala sebelah. Dua-dua tu Sk perabihkan. Orang lain tak nak maklumlah dah ada udang.
Tentulah Sk jugak tong sampahnya. Tak apalah, asal tidak membazir.
Tengah pikio menu esok pulak.
Kalau udang tu, saya pun sanggup jadi tong sampahnya haha
ReplyDeleteoh sedap juga kalo masak kari ikan pkp ni..tapi nanti la dulu..esok lusa da ada menu diorang ni..
ReplyDeletehahah sebut la tong sampah pun tak apa la kan, janji tak membazir
ReplyDeleteTong sampah eh? Hahaha... Dtg blog SK ni jarang tak gelak tau haha..
ReplyDeletePaling sedap tu ikan goreng semalam!
ReplyDelete