NASI AMBENG COD - Alam Sari Di Tanah Jauhar

NASI AMBENG COD

 Assalamualaikum...

LUNCH semalam... di minggu PKP. Dalam minggu ini, Sk hanya bertugas dua hari iaitu Ahad dan Isnin. Pelajar-pelajar semua dah balik, semua kena buat kelas online, jadi Sk tak pastilah sama ada Kafe Kak Sabariah buka atau tak? Jadi, Sk buat keputusan untuk pesan makanan secara online dalam grup whatsapp. Dah beberapa kali jugalah nampak iklan pasal tempahan makanan tengahari ni, lalu semalam terbuka hati nak pesan Nasi Ambeng, sebab nampak macam tu jer yang harga berpatutan la. Tapi... tapi... dia tak beritahu pun ada caj penghantaran. Sk tak kisah pun la kalau dia beritahu awal-awal ada caj penghantaran tapi bila makanan sampai dan ada caj, dah rasa macam kena cukai pulak, huhu. Hurmmm, baik gohead kereta, puas hati dapat pilih-pilih lauk dari dapat Nasi Ambeng rupa macam ni

😟😟😟


Lemah badan bila buka kotak bungkusan nasi ambeng ni, dahlah Sk tak suka makanan tapau dalam kotak kertas ni tapi tu tak pa, tengok isinya, lahai.. ayam tu potong 18 agaknya, lepas tu lemak aje yang banyak. Sayur Goreng atau Sambal Goreng, banyak tempe jer.. nasib baik suka tempe, hahah.. tapi kacang panjangnya betul-betul tiga potong dah kecut lah pulak. Hari ni orang tu whatsapp personal, menu western aglio olio, ah.. serik nak beli makanan dengan dia lagi, hahahaha.. kita bagi blue tick sudah.

9 comments:

  1. Laaaa.. Semalam kita lunch menu yang sama yer SK..
    Bagi blietick ja na..
    Hihihi

    ReplyDelete
  2. Dia boleh fikir sendiri bila SK bagi blue tick...hehehee. Itu pun kalau dia nak fikirlah.

    ReplyDelete
  3. huhuhuhu combination dia mcm tak kena kan

    ReplyDelete
  4. hampa kan bila dpt yg mcm ni.. seller tu x rasa bersalah ke jual mknn yg hmmm mcm ni

    ReplyDelete

  5. permainan poker yang gampang menangnya hanya di IONQQ
    ayo segera di coba permainan kami :D
    WA: +855 1537 3217

    ReplyDelete
  6. xper.. kalo x try x tau kan mak.. tapi nmpk sedap je mee goreng serunding tuub

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih