BERALIH KE VITAMIN B COMPLEX BY WATSONS - Alam Sari Di Tanah Jauhar

BERALIH KE VITAMIN B COMPLEX BY WATSONS

 Assalamualaikum...

SETIAP hari, wajib bagi Sk mengambil vitamin C selepas sarapan. Tak kisah jenama apapun, Guardian ke.. Watsons ke... ada satu jenama lagi SK pernah ambil, yang tu dalam bentuk serbuk yang perlu dilarutkan dalam air. Kalau time tu tengah banyak duit, kemahen beli redoxon la.. berocca la... hahaha.. padahal kandungan vitamin C tu sama je, cuma jenama dan rasa yang sedikit berbeza. 

Tapi.. sejak akhir-akhir ni, rasa wahh.. macam mahal beno redoxon dan berocca tu ya. Ialah, moratorium dan tak ado, kan.. rasa macam kena berjimat cermat nih, lalu nak bertukar semula kepada jenama watsons, kahhhh.


Jadi, masa tengah menimbang-nimbang nak beli yang mana, kami diperkenalkan dengan Vitamin B Complex ni. Menurut staf watsons (bahagian farmasi), pengambilan Vitamin B Complex ni lebih berbaloi kerana ia turut mengandungi Asid Folik, Vitamin C, Zink, Kalsium dan Magnesium yang diperlukan oleh tubuh badan kita. 

Bila dah diberi khidmat nasihat dan membandingkan antara keduanya, maka Sk buat keputusan untuk beralih ke Vitamin B Complex ni. Harganya pun munasabah sikit la dari dua jenama yang SK ambil sebelum ni. Harap-harap sesuai la dengan tubuh badan Sk yang semakin membesar tua ni.. hihi.

7 comments:

  1. Lama x ambik b complex.. dlu ambik b complex shaklee.. skrg sy continue vit c shaklee je

    ReplyDelete
  2. Di saat-saat wabak cepat merebak sekarang ini, memang perlu sangatlah pengambilan makanan tambahan untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  3. SA baru order Biolife Multivitamin dan Vit C, agak mahal gak tapi SA layankan aje...asalkan cukup suppliment

    ReplyDelete
  4. Kita Korderls kak..kekadang ada lebih sikit, beli sekotak ada 3 botol terus, senang bt stok.. , pun kena sorok, kang ada je dalam rumah ni tompang sekaki hahahaha

    ReplyDelete
  5. vitC mmg perlu skrg ni... utk imune badan kan

    ReplyDelete
  6. I truly like you're composing style, incredible data, thankyou for posting. immune 52

    ReplyDelete
  7. IONQQ menyediakan pelayanan terbaik dan bisa di percaya
    ayo segera bergabung bersama kami
    WA : +855 1537 3217

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih