SOTONG GORENG KUNYIT MALAM INI - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SOTONG GORENG KUNYIT MALAM INI

 Assalamualaikum...

NAMPAKNYA bekalan lauk-pauk mentah hampir kehabisan terutama hasil laut. Yang banyak tinggal cuma ayam.. ayam.. ayam. Jadi, bila ditanya nak masak apa, memang dah kepupusan idea. Tadi pun, bila ditanya hendak masak apa untuk makan malam ini, Pak Inche cuma minta Sotong Goreng Kunyit. Teringat pulak ada ikan bawal terkontang-kanting sorang-sorang sekor-sekor dalam peti ais, jadi kita kawankan dia dengan Sotong Goreng Kunyit. Masak apa? Tungguuuuu...


Bersihkan sotong, tabur garam dan serbuk kunyit, perap dulu sekejap sebelum digoreng dalam sedikit minyak. Campak sekali cili api dan bawang besar yang dipotong bulat. Iman memang dah tak pandang dah lauk ikan bawal, agaknya kalau ada daging harimau menangis pun dia tak pandang dah 😝😝😝

7 comments:

  1. Cantiknya sotong goreng kunyit tu. Relaks jew dia melingkau dalam piring.

    ReplyDelete
  2. Sotong kunyit pun sedapnya.. Taoi saya masih fail nak buat sotong goreng tepung. Tepung & sotong sukar berjodohan.. Asyik berpisah.. Hihihi

    ReplyDelete
  3. Baru beli sotong tapi buat sambal jer...lepas ni nak beli lagi la sotong nak buat macam ni plak...sedapnyaaa

    ReplyDelete
  4. ayo daftarkan diri anda di AJOQQ :D
    menangkan jackpot dengan sebanyak-banyaknya :D
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih