Assalamualaikum WBT
GARA-GARA kecur dengan Lempeng Daun Bawang Kak Amie dan Sambal Tumis Bilis kat Blog Puan Hazel semalam, maka terjadilah Lempeng dan Sambal Tumis Bilis di dapur Sk petang semalam untuk juadah berbuka 7 Ramadhan 1444H.
Assalamualaikum WBT
GARA-GARA kecur dengan Lempeng Daun Bawang Kak Amie dan Sambal Tumis Bilis kat Blog Puan Hazel semalam, maka terjadilah Lempeng dan Sambal Tumis Bilis di dapur Sk petang semalam untuk juadah berbuka 7 Ramadhan 1444H.
6Comments
Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.
Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih
Isshhh...iissshhh SK!
ReplyDeleteApa boleh buat, kuah asam pedas dah wassalam. Sardin tak ada. Ikan bilis pun habis.
Kalau tak, petang ni nak melempeng lagi.
Entah siapa yang salah menggoda selera lempeng cair..... penangan Mama Cella lah ni hihihiii.
bagus jugak kan kita share menu-menu berbuka puasa ni, boleh bagi idea dekat kawan-kawan lain nak masak apa..
ReplyDeletesaya masih gagal nak stop air manis puasa ni..mesti tergoda jugak budak2 rumah ni minum air berkarbonat setiap hari! hahahah
Kita sahur tadi Kak makan lempeng.. sibuk nau anak bujang minta.. makan dengan sambal sardin..
ReplyDeleteSedap jugak, yek. Buka posa makan lempeng, cicah sambal tumis ikan bilis. Saya pun nak cubalah berhenti minum air manis, hehe.. :D
ReplyDeletesedapnya kak.. kalau buat lempeng kelapa lagi ummpp ni
ReplyDeleteeh..eh...dia melempeng plak ha...Mak Pah ada sebut nak makan lempeng masa sahur...aihhh...bleh tahan ke nanti tu puasa sepanjang hari makan lempeng je..
ReplyDelete