Assalamualaikum WBT
BANYAK pulak halnya bila nak makan di Kampung Carabao ni apabila Pak Inche tetiber dapat panggilan pulau. Jadi, kena tunggu urusan PI selesai la, orang kata, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Janji, 20 persen!!!
Gedebak.. gedebuk, dekat pukul 10 baru sampai Kampung Carabao Restaurant. Mula nak pergi cawangan Puteri Habour tapi dekat sana tutup pukul 11 malam, risau tak sempat sebab urusan pulau PI di pusat bandar.
Jadinya kami ke cawangan Jalan Dato Abdullah Tahir di Taman Abad sebab dekat sini dorang tutup lambat. Disebabkan dah terlalu lapar, kami pesan banyak lauk. Tu takpe, Sk siap pesan minuman manis kali ni. Alaaa.. sekali-sekala.
Rasa nak sedut sekali jalan.. jadi, letak jauh-jauh. Iman macam biasa minta Green Tea.
Butter Prawn.. sedap.
Ikan Siakap Mango. Ni kira dua dalam satu, masak sweet sour dan kerabu mangga. Sk kurang suka rasa sos yang terlalu kuat, tapi kerabu mangga dia sedap, ada kacang gajus.
Baby Kailan Garlic
Tomyam Seafood
Iman cedukkan tomyam.
Dalam tomyam ada udang, sotong dan isi ikan. Bagi Sk, tomyam kat Carabao ni memang terbaik.
Sotong Sambal, antara masakan kegemaran Sk di Kampung Carabao.
Telur Dadar Crispy.
Sedap betul makan sebab memang dah lapar tahap gaban, hahaha. Semua lauk licin kecuali tomyam sebab memang besar portion untuk 4 - 5 orang makan tu. Baki tomyam kami bungkus bawa pulang.
Burppp.. Alhamdulillah.
senak perut nak tidur tu..ni makan merangkap sahur ke apa ni?
ReplyDeleteBagus amalkan bungkus makanan yang tak habis
ReplyDeleteApa yg 20 persen tu SK? Hihi...
ReplyDeleteTakpe je order byk pun asalkan makan habis kan...