Assalamualaikum WBT
CAKAP dengan Iman semalam, tetiba jer dah nak habis puasa, dah nak raya. Aaa.. Iman pun sambung, tu la.. masa awal puasa dulu rasa macam lambatnya nak berbuka tiba-tiba dah nak raya. Rasa macam tak terkejar nak kemas rumah, nak masak untuk raya. Macam selalulah, setiap kali giliran berhari raya di Johor, Sk akan masak Rendang Daging dan Sambal Cengeng. Mujurlah raya tahun ni jatuh pada hari Isnin (yakinnya kamu), jadi, ada masa nak buat persediaan pada hari Sabtu dan Ahad tanpa mengambil cuti tahun, jimat!
sedap tgk menu resepi KA tu..sronok dpt hamper raya tu..byk cookies
ReplyDeleteBuat terliur saja tengok masak lemak tu tengah-tengah hari ni.. Hehe
ReplyDeletesatu entry macam macam kisah ada... ok nak try juga la masak lemak style KA
ReplyDeletemasakan dari tangan Bonda juga sedapp.. 😁😁
ReplyDeleteMelimpah² rezeki masuk ke rumah tu SK, alhamdulillah 🤲🏻
ReplyDeleteSemua sedap² sampaikan tengok sayur tu pun teringin ahaha
MLAG KA tu mmg beza sikit dr MLCA kan SK. Nak repeat juga cadangnya
Boleh dicuba masak lemak tu, menarik rupanya. Bestnya, dapat hamper raya. Sah sedap, sebab 2 kali dah tengok SK beli sup tulang merah.
ReplyDeleteAyam goreng masak lemak sedapnya. Pak Choy tu murah ya. Sup tulang merah tu sedapnya cicah roti.
ReplyDeleteWah! KA di mana-mana!
ReplyDeletebaca je perkataan Segamat terus terbayang muka anak dara...alahaii.
ReplyDeletesambal cengeng tu apa rupanya SK?
Bab mengemas rumah tu x tahu nak mula dari mana...huhu
ReplyDeleteTak pernah try la lagi masak lemak goreng dulu ikan atau ayam. Nanti boleh try.
ReplyDeleteKepadaaaaa KA.... menu SK, jadiiiiiiii! Haha.
ReplyDeleteNampak sedap ayam goreng masak lemak Cili api nya kak. Kalo digoreng dulu ayamnya, pasti lebih sedap, Krn ada rasa garing ya. 😍😍.
ReplyDeletePaling sukaa kalo dapat hampers isinya kue raya. Jadi tak payah beli 🤭