Assalamualaikum WBT
PLAN awal berbuka puasa semalam, Iman minta masakkan Asam Pedas Ayam tapi Pak Inche pulak cadangkan masak nasi lemak. Bila PI kata masak nasi lemak, teringat sebelum ni, Iman ada minta jugak nak berbuka nasi lemak sambal pekat-pekat macam Nasi Lemak Atas Bukit, jadi kita onz nasi lemak sajalah. Kali ni Sk masak letak serbuk krim santan jenama S&P. Sukatan untuk 3 pot beras, letak air macam biasa, halia, bawang, halba, daun pandan dan sepeket serbuk santan tu, memang ngam lemaknya.
Sedapnya nasi lemak. Kita dah biasa panggil murtabak, nak tukar ejaan ni ada masa tersasul jugak kan.
ReplyDeleteAlhamdulillah
ReplyDeleteSedap semuanya
Memang nampak sedap sungguh sambal tumis pekat Sk tu.
ReplyDeleteCantik warna merah sambalnya.
Saya pun baru tau ejaan DBP martabak. Tapi susah nak ingat sebab dah biasa sebut dan tulis murtabak.
ya Allah, sedapnya nasik lemak...
ReplyDeleteIman memang pandai melenggang telur. Hasilnya tetap cantik seperti selalu.
ReplyDeleteSambal memang kena pekat, baru ngam dengan nasi lemak kan SK.
Sedapnya sambal pekat, terliur betul malam2 tengok nasi lemak ni.
ReplyDeleteKalau PH wajib ada telur rebus :)
ReplyDeleteAda juga hajat nak buat nasi lemak utk berbuka, sbb dah rindu dgn nasi lemak, 2 minggu dah tak makan hihi...