SAHUR 19 PUASA - SUP TULANG MERAH & ROTI PERANCIS

Seri Kandi Tanah Jauhar
1 minute read
8

 Assalamualaikum WBT 



SELAIN beli Nasi Beriani Kari Kambing untuk berbuka semalam, Sk beli jugak Sup Tulang Merah untuk sahur pagi tadi, 19 Ramadhan 1446H. Jadi, tujuan ke Maslee tu, selain nak beli nenas, Sk nak beli jugak roti Perancis untuk makan dengan sup tulang merah ni.


Sup Tulang Merah ni dia guna tulang lutut kambing ya. Seketul ni RM7, Sk beli dua ketul jer. Nak beli banyak-banyak, takut tak cukup pulak untuk katering Kak Sab. Ni pun minta member tolong ceduk dan tapaukan.


Roti Perancis sebatang RM4. Ni bukan semua ni potong.


Panaskan belen Spaghetti Goreng Tomyam. Ni Sk jer la yang makan. Ni kalau tak makan, entah bila lagi nak makan sebab esok-esok mesti menu lain pulak keluar, kan. PI memang tak layan spaghetti goreng.


Nampak berselera PI makan roti cicah Sup Tulang Merah berbanding makan nasi berlauk. Asalnya plan nak masak nasi goreng aje. Bancuh teh o panas, pergghh!


Ada sebekas lagi kurma kukus. Sebekas lagi PI makan malam tadi. Dasat betul menu sahur orang yang kata nak makan telur rebus hari-hari tu ya. Dah makan spaghetti, makan Sup Tulang Merah dengan roti Perancis, lepas tu sambung makan dessert pulak, minum pulak teh o panas, hahahaha.

Post a Comment

8Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Saya pun ada impian nak makan telur rebus hari2 sahur...sampai sekarang impian tggl impian jer...

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi cuba sup tulang merah..

    ReplyDelete
  3. culup lengkap dah tu...dari pembuka selera sampai ke dessert...kikiki...

    ReplyDelete
  4. Nikmat tu, selagi ada selera makan, layan je, SK. Sup tulang merah tu memang memikat sungguh, lagi-lagi celup roti perancis. Peh!

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi makan sup tulang merah tu. Terliur tengok.

    ReplyDelete
  6. sup tulang merah tu cicah dgn roti biasa pun sedap juga tu
    tau2 habis sebungkus hehehe

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!