Assalamualaikum WBT
TINGGAL lagi dua hari berpuasa dan dua hari nak raya. Hari ni plan nak selesaikan kain baju dulu, malam ni gantung langsir baru dan esok mula merendang. Sambal Cengeng masak subuh hari raya la, sediakan bahan siap-siap, pagi tinggal menumis. Hari tu, Ammi tanya, Sambal Cengeng tu apa? Sambal Cengeng tu, Sambal Kacang Special, adik-beradik dan keluarga panggil Sambal Cengeng. Special tu sebab ada tetel atau daging dalamnya tapi taklah banyak, kalau untung dapatlah, hehehe. Cengeng tu sebab makan sampai berhingus berair hidung kerana kepedasan, heheheh.
Suka nasi goreng. Simple dan sedap tu.
ReplyDeletesambal cengeng...mau nangis kepedasan hehe...
ReplyDeleteSedap semuanya. Popia basah tu lagi lah terliur.
ReplyDeleteSuka nasi goreng simple macam tu.
ReplyDeleteNasi beriani kambing nampak sangat sedap!
Selamat berbuka puasa nasi biryani kambing.
ReplyDeletePerut dah kenyang apa lagi? Mengemas la kan? Heheh
ReplyDeleteCantik kejadiannya nasi goreng tu sesedap rasanya tewww :)
ReplyDeleteJom² kemas apa yg patut hihi
Kadang pergi bazar tengok je orang jual nasi beriani, tapi saya tak beli.. Tak terasa nak makan.
ReplyDelete