CERITA SELASA

 Assalamualaikum...

TAMAT dah sesi WFH hari ni. Itupun tataw lagi kot petang-petang nanti ada yang baru nak hantar laporan. Memang esok ajelah Sk update. Amboiii.. berkira benau ya ekau.. hahaha. Hari ni pun, buat kerja dari ruang tamu jer, kesian tengok kucing-kucing kurang kasih sayang, asyik kena tinggal jer. Niari ramai-ramai tido depan hidung bonda dia 😸


Pagi tadi, Sk bersarapan dengan Kuey Teow Th'ng semalam. Iman tak nak, dia makan Tart Telur yang Sk beli petang semalam dari Bakers Cottage yang baru dibuka di taman belakang. Tengahari, kami order makanan dari Johnny's Restaurant guna grabfood aje. 


Nasi ayam ada lebih hari tu, sayang la.. kita perangat makan dengan pad kra pao. Iman dengan nasi goreng pedas kegemaran dia la. Beli jugak Bihun Tomyam, katanya untuk makan esok tengahari. Kita tengok laaa sampai tak tengahari esok πŸ˜‚


Dari sebelum puasa rasanya Pak Inche bawa balik keropok ikan tamban ni.. baru ada mood nak goreng. Jadi, petang-petang ni kita layan keropok ikan tamban dengan teh o panassss.. berasapppo

😜😜😜






Post a Comment

6 Comments

  1. keropok ikan tu nampak syiok nya klu dapat makan sambil tengok2 tv ... nikmat! lagi nikmat klu ada org tlg gorengkan sesiap hahhaa

    ReplyDelete
  2. Sedapnya keropok ikan tu makan cicah ngan sos...tgok tv .huiiii...sodapppp

    ReplyDelete
  3. Keropok ikan tamban tu menggodalah... mesti jenis penuh isi ikan ni, sedap makan dengan nasi.

    ReplyDelete
  4. Ingatkan mata saya sahaja yang tertumpu kat keropok tu.Rupanya memang pakat fokus kat keropok.Sedapnya layan keropok dengan teh O panas.Saya cari juga stok keropok dalam kabinet dapur.Rupanya budak bertuah Adah tu dah kasi buang habis....aduhhh

    ReplyDelete
  5. kepok ikang tambang Pengkalang Seta memang layang

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih