LAPAR MAGGI PULAK - Alam Sari Di Tanah Jauhar

LAPAR MAGGI PULAK

 Assalamualaikum... 

TAK tahu perut yang lapar atau tekak yang lapar bila hati teringat-ingat dengan mee segera yang cepat dimasak sedap dimakan ni 😆


Betul ke saiz bungkusan maggi makin kecik seperti yang selalu diperkatakan? Padahal yang sebenarnya, kita ni ha yang makin membesar sebab tu semua benda yang dulu kita rasa besar jadi kecik, hihi.

Macam biasa kalau masak maggi tak adanya dua minit. Mesti nak tumis bawang dulu, campak cili padi, baru letak pes kari maggi. Disebabkan kebetulan ada fishball dalam peti sejuk, kita masukkan sekali, kacau rata barulah masukkan air. 

Paling baik, pecahkan telur dan renihkan sehingga kuning telur separuh masak.. Hurmmm.. memang nikmat la suapan terakhir tu.. save the best for last katanya

🤣🤣🤣


6 comments:

  1. Hahaha,saya baru malam tadi makan megi kari boh sayur bagai.Tapi megi kari SK tu mengancam.Tak nak open order ke..🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  2. perghh sempat lagi letak fishball tu hehehe...

    ReplyDelete
  3. Saya kalau masak Maggi mesti menumis, tak suka makan macam tu saja.

    ReplyDelete
  4. Taburan cili padi hiris tu memang tak tahan tenok SK,akk pun sllu tabur gitu ha ha

    ReplyDelete
  5. Sama la cara kita masak megi..SA x suka maggi tu overcooked..mesti nak kenyal2 baru best..sawi dan telur is a must..letak cili flakes skit...huiiiii...lapar plak..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih