NEW YORK CHEESE CAKE DAN CHOC INDULGENCE CAKE DARI HAROLD'S BREAD - Alam Sari Di Tanah Jauhar

NEW YORK CHEESE CAKE DAN CHOC INDULGENCE CAKE DARI HAROLD'S BREAD

 Assalamualaikum...

MINGGU lepas, Iman ada suarakan nak makan Chocolate Indulgence Cake dari Secret Recipe. Jadi, Sk cakap, tunggu Jumaat la, kita guna grabfood, order makan sekali. Jadi, Jumaat tu, dua beranak ni dok la membelek apps grabfood dari tengahari sambil tu scroll fb page grup taman kot ada jualan makanan yang luar biasa sedap, kan. 😆 Bila dah hari-hari work from home sambil work for home (masak sendiri, makan sendiri), bila dah sampai Jumaat memang dah tak daya nak berfikir nak masak apo 😭 campur malasnya ya ampun...

Lalu la pulak promo dari Harold's Bread Mutiara Rini dengan khidmat penghantaran terus ke pintu rumah. Tengok ada jugak jualan kek slice dan kek sebuah? Sebijik? Saiz 7" dan 9". Terus cakap dengan Iman, kita order kek HB aje la, ada saiz kecik sikit, kalau SR kek beso sangat, nak ambil slice rasa tak berbaloi 😂 

Sudahnya tak jadi pun nak order makan guna grabfood tapi petang tu, pergi tapau nasi kerabu dalam taman ni jugak, sambil tu hantar whatsapp nak confirm order HB tu, dia kata untuk penghantaran esok (sabtu). Esok pun esoklah janji dapat makan kek 😆


Alang-alang order terus dua biji padahal tadi kata SR besar sangat. Sebab bila nampak ada cheese cake nak jugak. Biasa kalau pergi HB memang akan beli kek keju dia cuma biasanya beli yang saiz kecik macam swiss roll tu.



Staf HB tanya, nak tulis apa-apa tak, atas kek?
Belasah ajelah, Happy Father's Day.. hahaha.. padahal lambat lagi nak Father's Day nya..


Happy makan-makan katanya, petang Sabtu buat makan-makan anak beranak makan New York Cheese Cake. Kek sedap cuma bagi Sk terlalu manis dan agak peroi.


Ni haaaa.. dah hari isnin, baru sempat nak potong Choc Indulgence. Tak mengecewakan tekstur dan rasa CIC dari HB ni. Boleh beli lagi la lain kali.. 

🤭🤭🤭


5 comments:

  1. Saya antara yang rugi.. Tak gemar makan kek cheese.. kek-kek biasa makan le

    ReplyDelete
  2. Oh,yummy...
    My tummy dok nyanyi..
    Bila nak makan kek ni..
    Hihihi...

    ReplyDelete
  3. Haaahhaaaa... tengok tulisan atas kek itu ingatkan saya ketinggalan keretapi. Rupanya belum lagikan fathers daya.

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap tu ha kek tu...masa birthdya ari tu SA x makan kek sangat..sebab terlampau manis..ni tgok gamabr ni rasa macam nak makana kek plak

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih