AYAM GORENG KFC & MCD DI HARI JADI IZZAT

 Assalamualaikum wbt

KALAU selalu kongsi potong kek hari jadi dengan ibu, nampaknya kali ini, sepupu Iman, Izzat Iskandar dapat potong kek secara solo. Ini kerana cuma dua hari sahaja perbezaan tarikh hari lahir Izzat dan Ibu (Angah), jadi nak senang, potonglah kek sekali arung, haha. Khamis lepas, hari jadi Angah, Cik Ani dah bawakan Kacang Pool, kali ini, Izzat cakap dengan ibunya, beli KFC jer dan tak payah belikan kek, gituhhhh!

          

Tak tahu cerita pasal Izzat tak mahu kek tu. Petang, balik dari Kenduri Kahwin di Taman Nusantara tu, Sk ajak Iman ke The Morso untuk surprise Izzat dengan Mini Cake. Iman cadangkan bagi sekali Chocolate Bouquet yang elok tesusun atas Cake Showcase Chiller di The Morso tu. Masa Hari Jadi Zulaikha hari tu, Sk ingat nak bagi jugak Mini Cake ni, tapi masa tu, tak ada sebab chiller tu rosak, sorry Zulaikha, haha.


Tahun ini dah 22 tahun. Bulan 10 nanti dah kena balik kampus bagi menyambung pengajian dalam bidang Unde-Unde. Selamat hari lahir, Izzat Iskandar. Semoga diberi keafiaatan, dipanjangkan usia, dipermudahkan urusan dan berjaya dalam mencapai cita-cita, berbahagia serta sejahtera selalu, Amiiiinnnn Ya Robbal Alamiiinnn.


Sebagai anak sulung, Izzat wajar menjadi teladan kepada adik-adiknya. Semoga Ilham dan Indah dapat ikut jejak abangnya ke menara gading. Oh, kan Izzatnya kata, tak nak kek, tapi ibunya fikir tak best pulak. Jadi, dia minta Sk tolong belikan. Masa tu, Sk dah pun belikan Mini Cake tu. Tapi tak apa, sebab jalan nak ke Senai tu, boleh masuk pekan Kangkar Pulai beli kek dari Cafe SDS. Tetiba teringat cerita Hari Jadi Indah yang ke 6 Tahun, hahaha.


Parti Ayam Goreng. Restoran Ayam Goreng KFC depan rumah jer tapi kena pergi McD jugak untuk belikan nenek burger ikan sebab ibu (nenek) tak makan ayam. Terlanjur tu, ibunya beli jugak Ayam Goreng McD. Bila makan ayam dari kedua-dua restoran ini serentak, di tekak Sk dan Pak Inche, ayam goreng KFC ternyata lebih sedap dan terasa keaslian rempah ratusnya.


Campak belakang.. masa Izzat dan Iman kecik-kecik, tak silap, Izzat empat tahun dan Iman tiga tahun. Kedua-duanya dibesarkan dan diasuh nenek sejak tapak kaki selebar dua jari. Sebab tulah, mereka berdua ni sangat rapat macam adik-beradik. Sk masa kecik-kecik dulu, tak ada sepupu lelaki yang rapat, semuanya dah tua-tua dan garang-garang, hahaha.

         

Angah suruh gayakan semula. Puaslah dua beradik ni terteleng kepala dan buat senyum masa gambar kecik-kecik dulu sampai kita pun ikut lenguh sekali.


Baik-baik juga, bergaduh pun boleh tahan jugak. Iman la suka menyakat, Izzat pulak suka menjerit. Nanti Imannya tarik puting dari mulut Izzat lepas tu bawa lari. Ish ish ish.

          

Sampai Izzat masuk Tahun 1, barulah bawa haluan masing-masing. Izzatnya sekolah di Senai dan Iman pula sekolah di Bandar Baru Uda. Bila masuk sekolah menengah, Izzat ambil aliran agama (SMA) dan Iman pulak di SMK. Ada satu cerita kelakar masa kecik-kecik dulu, Misteri Telur Ayam angkara nak sangat tengok anak ayam, maklumlah, budak bandar, tahu-tahu jumpa ayam dah jadi lauk, hahaha.


Penutup sambutan hari lahir bulan Jun nampaknya. Baru perasan, bulan Jun ada tiga orang punya besday, Zulaikha, Angah dan Izzat. Nanti bulan Julai dan bulan Ogos, hari jadi Cikwa dan Indah pulak. September pulak hari jadi Along, lepas tu boleh rehat sampai tahun depan, hahaha. Kalau tak, asyik makaaaaannnnn aje kerjanya. Oh, KicKers tu, hadiah wallet dari Iman untuk Izzat. Untunglahhhhhh!

Post a Comment

6 Comments

  1. hahahah tergelak ciksun nengok gambor iman saling menyuap dengan izzat tu..adoii memang lucu dari kecik eh iman ni! happy birthday izzat!

    ReplyDelete
  2. hahaa.... comel je derang masa kecil2...

    ReplyDelete
  3. Nostalgia zaman kanak-kanak. Comel-comel sungguh mereka berdua!

    ReplyDelete
  4. happy birthday izzat!

    mcm sy ms kecik rapat ngn sepupu2 belah mak..
    dh beso rapat gitu2 je sbb malu.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. kita nampak bunga pahar kat atas lemari

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih