24 PUASA SAMBUT HARI JADI CIK ANI DAN HARI IBU - Alam Sari Di Tanah Jauhar

24 PUASA SAMBUT HARI JADI CIK ANI DAN HARI IBU

 Assalamualaikum...

BILA diumumkan PKP di daerah Johor Bahru, Kota Tinggi dan Kulai bermula 7 Mei (hari ini) hingga 20 Mei 2021, memang marah sangat. Sebabnya kami dah merancang macam-macam aktiviti yang melibatkan daerah-daerah yang dinyatakan. Cadangnya nak bercanda di tepian pantai selepas hari raya dan esok sepatutnya kami akan berbuka puasa di Hard Rock Desaru Coast yang Sk telah sahkan tempahan sejak kelmarin.

Bila diumumkan PKP, maknanya no dine in, jadi pihak Desaru Coast mencadangkan jika Sk bersetuju menukar tarikh ke hari khamis (semalam). Pak Inche pulak ada majlis lain jadi dia kata, kalau Sk nak pergi dengan Iman berdua pun boleh jer. Iman kata, mana-mana tak kisah. Kalau nak berbuka kat Sushi King pun boleh, ehhh.. tiber Sushi King, hahaha. Petangnya pulak, Cik Embun ( Cik Ani) kata nak buat makan-makan sempena hari ibu dan hari jadi dia sekali di Senai. Hari jadinya 8 Mei, hari ibu 9 Mei. Cik Ani kata, nanti tarikh tu dah tak boleh berkumpul dah. Iyo ko?? Kami baru la sepuluh orang campur Zulaikha baru 11. Bukan nak pasang khemah pun, hahah. Terus hati berbelah bagi tak tahu nak pergi yang mana satu.


Selepas berfikir masak-masak, Sk ambil keputusan untuk ke Senai. Tapi sajalah nak buat kejutan, Sk sengaja tiba lewat sikit. Sebelum ke Senai, kami ke Aeon Taman Universiti beli kek resepi rahsia kegemoran, hahaha. Lepas tu ingatkan nak beli mcd atau subway Mac & Cheese tapi mak aihhh, punyalah ramai beratur termasuklah Food Panda dan Grab Food. Sudahnya beli mineral water dan sushi aeon yang jual di Food Court.


Berhenti tepi Petronas UTM untuk berbuka puasa. Walaupun tak dapat makan di Sushi King tetap bersyukur dapat makan Sushi Aeon 😋


Sampai Senai semua tengah makan. Tengok ada kek Oreo sebiji Angah beli. Haaaa.. semua terkejut kitorang datang bawa kek lagi. Kami kan hantu kek besday, jadi tiada masalah pasal kek tak habis ke.. lepas makan kek Oreo sepotong, pulun roti jala kaler-kaler cicah kari daging.. sedap ohhh.


Lepas tu makan Pulut Kuning pulak dengan Sambal Udang dan Kari Daging serta telur sebiji. Penuh perut, lupa hasrat nak pakai kebaya di hari raya.


Selamat Hari Ibu untuk ibu, emak, mamak dan bonda 😍😍😍


Selamat hari jadi untuk Cik Ani yang ke 38.
Semoga panjang umur, diberi kesihatan yang baik, berbahagia dan sejahtera selalu, Amiiinnn.


Zulaikha paling happy semalam sebab dapat main bunga api dan mercun dengan abang kakak.


Kek pilihan Sk, Rose Lychee.. sekian lama mencari baru semalam dapat.


Semoga bertambah rezeki Cik Ani, masakkan macam-macam untuk kami semalam.


Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu semua
Allah selamatkan kamu...


Tak cukup korum tapi tetap meriah.
Tak apalah tak dapat makan kat HRCC semalam, belum rezeki. Allah swt dah aturkan rezeki lain.

Hari ini kita dok diam-diam jer la kat rumah.

























7 comments:

  1. alahai... semoga akak cool je masa pkp ni... nnt update lah biskut raya yg akak buat

    ReplyDelete
  2. Pulut tu nampak sedap oiii!!!
    Dah lama x makan kek SR...
    suka btul ngan indulgence perghh,,,,

    eh tp mcd punya kek dr SR kan haha.. ni kena beli kat mcd je ke camne ni?!

    ReplyDelete
  3. Happy advance mother's day & happy birthday cok Ani.Semoga diberkati & dirahmati..

    ReplyDelete
  4. Meriahnya! Rasanya macam saya pun terselit dalam gambar akhir tu!
    Takpe, SK penuhkan perut dengan pulut kuning sambal udang kari daging bertelur tu. Nanti baju kebaya tu kirim ke LD hihihiiii.

    ReplyDelete
  5. Taj payah nak berkebaya sangat SK, kita berkurung je raya ni :p

    Syoknya family dekat, boleh juga jumpa. Makan-makan tu yg best tu. Rindu suasana gini huhu...

    ReplyDelete
  6. main poker dengan banyak penghasilan
    ayo segera hubungi kami
    WA : +855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih