TAPAU - Alam Sari Di Tanah Jauhar

TAPAU

 Assalamualaikum...

RASANYA tahun ini merupakan tahun paling lama kami duduk di rumah semasa hari raya. Biasanya setiap kali raya, kan mesti balik Kuala Ketil. Tahun lepas, walaupun tak dapat balik Kola Ketil, masih boleh lagi berjalan merentas daerah tapi tahun ini cuma boleh merentas bilik sahajo. Pak Inche dan Sk sama-sama mula bercuti dari 11 Mei sehingga 17 Mei. Kali ni, PI bercuti betul-betul, langsung tak ke pejabat. Kalau tak.. ada jer panggilan pulau, hahahaha.

Siapa yang follow Sk tentu tahu, Pak Inche ni jenis makan nasi sekali sajo. Kalau siang tak jumpa nasi, malamnya kenalah cari restoran misalnya tomyam. Kalau dah dapat nasi berlauk waktu siang, malam dia nak makan mee atau nasi goreng. Jadi, sepanjang bercuti panjang ni hampir setiap malam, dinner kami tapau.


Dah dua kali tapau dari Johnnny's Restaurant. Kegemoran PI ialah Nasi Goreng Belacan, hahahaha. Ada juga tapau mee celup, bihun tomyam, nasi goreng pedas, kerabu mangga, semua sedap sebab takyah penat-penat masak 😆


Ingat tak Sk ada cerita pasal food truck jual pizza di taman perumhan baru belakang rumah? 


Nasi Ayam Buttermilk untuk Iman dan Nasi Ayam Bali untuk Sk, tapau dari Cafe Eatura. Kami berdua ni tak kisah makan nasi tiga kali sehari pun 😅😅😅


Prawn Mee Cafe Eatura jugak untuk orang yang makan nasi sekali sehari tapi tetaplahhhh.. 

😂😂😂😂😂


Tapau dunkin donut, karipap dan sayap ayam ikea.
Aaaahhh...rindunya nak makan kat Cafe Ikea

😭😭😭








4 comments:

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih