RESEPI RENDANG AYAM CILI PADI BY MIRA SOFIA SAUFI

Seri Kandi Tanah Jauhar
5

 Rendang Ayam Cili Padi by @mira.sofia.saufi



INGREDIENTS:

1. Ayam (Dipotong Kecil)

2. Bahan Kisar

3. 2 Bawang*

4. 3 Bawang Putih*

5. 3 Batang Serai*

6. 1 Halia*

7. 1 Lengkuas*

8. 1 Kunyit Hidup*

9. 1 Cawan Cili Api Kampung*

10. Bahan Lain

11. 1 Kotak Santan Ayam Brand 200ml

12. 2 Sudu Besar Kerisik

13. 1 Daun Limau Purut

14. Daun Kunyit

15. 1 Asam Keping

16. Gula & Garam Secukupnya


PREPARATION:

1. Kisar halus bahan2 bertanda * dan tumiskan sehingga pecah minyak.

2. Masukkan ayam, gula & garam secukupnya. Biarkan ayam kecut sedikit sebelum

dimasukkan santan.

3. Setelah santan dimasukkan, biarkan sehingga kering sedikit. Masukkan kerisik dan

asam keping. Biarkan sehingga ayam masak.

4. Setelah rendang masak, boleh taburkan dengan hirisan daun kunyit dan daun limau

purut.

5. Hidang Bersama Pulut

Post a Comment

5Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!