LONTONG LAGI DI RAYA KE 8 - Alam Sari Di Tanah Jauhar

LONTONG LAGI DI RAYA KE 8

 Assalamualaikum...

TAK puas katanya makan Lontong masa hari raya pertama tu. Sebabnya, kebiasaan di hari raya pertama, kami akan makan lontong berulang-ulang dari pagi sampai malam, tapi raya tahun ini, cuma dapat makan semangkuk jer. Nak tambah tak larat. Nak tapau malas, salah siapa? 😜 


Jadi, hari ini sesambil Work From Home, kita Work For Home sekali. Minggu ini, pelajar masih bercuti, jadi tak ada apa kerja pejabat yang nak dibuat selain menunggu arahan bertugas jika ada. Dah tak ada keroje, kita layankan permintaan intan payung gunung meletop ni. 


Melengkapkan sajian lontong, wajiblah ada Sambal Kacang atau keluarga Sk panggil Sambal Cengeng. Nak lagi sedap, masukkan sekali daging tetel tapi tak ada pulak tetelnya. Tak apa, tak jatuh hukum wajib pun, tak berdosa pun. Ibaratnya kita masak kuah laksa Johor tak guna ikan parang atau ikan tenggiri, janji masukkan ikan, eh! 😆


Rendang raya pun ada lagi ni.. kita campak sekali dalam mangkuk lontong. Lepas makan, dua beranak tersandar kekenyangan 🤣🤣 

Burppp.. Alhamdulillah 😍








5 comments:

  1. Saya sebenarnya kurang minat ngan nasi impit..
    selalu kluk makan lontong ni, saya akan letakkuah banyak2.. dan sambal byk2.. supaya bila telan nasi impit tu takde la terasa tawar nasi nya hahahaa :D

    ReplyDelete

  2. Ayo bergabung di IONQQ dan nikmati deposit/withdraw yang cepat tanpa harus menunggu lama
    IONQQ menyedikaan bonus rollingan 0.3% dan referral 20%
    Ayo segera bergabung bersma kami
    WA : +855 1537 3217

    ReplyDelete
  3. Dalam melontong,eh, ada juga terselit pasal laksa yer🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  4. Tengok orang masak lontong nampak sedap jer..tapi bila SA cuba makan tak kena ngan tekak SA..x tau la apesal

    ReplyDelete
  5. Biasa makan nasi himpit dengan kuah kacang hehehe favorite! Pernah makan dengan lontong, tak berapa kena dengan tekak hehehe. Tapi nampakkk sedapppp.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih