BAYAM BRAZIL TUMIS AIR - Alam Sari Di Tanah Jauhar

BAYAM BRAZIL TUMIS AIR

 Assalamualaikum...


SEBENARNYA nak goreng aje Bayam Brazil ni tapi disebabkan termasin,  padahal Sk cuma letak satu kiub pati ikan bilis,  jadi Sk tambahlah air,  maka terjadilah Bayam Brazil Tumis Air. Yang bestnya sayur bayam Brazil  ni walaupun dimasak macam ni ia tetap rangup dan tak layu macam sayur bayam biasa dan juga tidak berserat. 

Tapi,  cukup-cukuplah bawa balik bayam ni sebab dah tak laku.  Tengok,  ramai yang buat celup tepung,  tu Sk belum cuba lagi.  Nanti-nantilah lepas raya.  Ni kita habiskan puasa dulu ya.  Diam tak diam,  lagi seminggu berayalah kita.  Tahun ini,  hari raya pertama jatuh pada hari jadi Sk tau,  sajaaaa jer nak cakap.  Kang orang tak tahu pulakkk,  kahhhhh! 


4 comments:

  1. Happy advance birthday untuk SK.hihihihi

    Bayam brazil tu saya suka sangat kalau buat kerabu.sedap sebab rangup

    ReplyDelete
  2. Wow bayam brazil buat celup tepung eh.. Cam menarik lak bunyi nya tu.. Bole soh adik pertimbangkan tuk masak hahaha

    ReplyDelete
  3. Wah...seronok la birthday time raya..ramai yang sambut...

    ReplyDelete
  4. AJOQQ agen jud! poker online terpecaya dan teraman di indonesia :)
    gampang menangnya dan banyak bonusnya :)
    ayo segera bergabung bersama kami hanya di AJOQQ :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih