MAC AND CHEESE - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAC AND CHEESE

Assalamualaikum...


KEMAS-KEMAS kabinet jumpa dua tiga peket Pasta Segera yang dibawa balik Iman dari Poli. Dia ingat pasta segera ni macam mee segera jugaklah, rendam air panas dua minit, dah boleh makan. Rupa-rupanya kena masak lima minit, masak atas api. Kalau rendam air panas sejam pun tak jadi apa kot, haha. Sudahnya, terbiar tak dimakan. Nasib baik dia tak bagi kat Cik Tong, huhu.

Iman ni macam mak dia jugak, penyanyang dengan makanan, hihi. Jadi, maknya la tukang perabih. Bukan tu jer, berpeket-peket kopi segera, biskut krim tak krim, semua tak habis makan. Sk bawa ke pejabat, letak kat pantri, wassalammmm... tak ada pembaziran

😍😍😍



 

9 comments:

  1. Pernah beli mc & cheese tu tapi saya tak pandai nak masak diaml.Dah jadi macam Mac & gravy .rasa & bau dia macam magi ayam la pulop..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. agaknya dah brand sama, tu yg jadi rasanya sama. Nasib mur mur aje

      Delete
  2. Samalah dengan saya SK. Mana-mana yang tak berapa laris di rumah, angkut bawa pi tempat kerja. Gerenti licin! Esoknya bawa lagi.

    ReplyDelete
  3. sama ngan SA jugak..mana yang x bermakan dan x habis kat rumah tu memang bawak pi opis...so takde la membazir kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya bila ramai2 kat opis baru seronok nak makan, kan

      Delete
  4. Betul tu, daripada berlaku pembazirannn, baik letak di office. Confirmm habis hehehe

    ReplyDelete
  5. Ha kita dapat free paket mac n chesee.. nnt bole try laaa :)

    ReplyDelete
  6. letak kat pantry kalau wakaf la kan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih