MEE KOLOK PASAR RAMADHAN - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MEE KOLOK PASAR RAMADHAN

 Assalamualaikum...


MEE KOLOK yang Pak Inche beli di Pasar Ramadhan. Lupa nak tanya, pasar Ramadhan mana, tapi menurut Pak Inche, mee kolok ni dijual oleh seorang rakannya yang dulu meniaga kuey teow goreng. Hurmmm.. macam kenal. 

Sedaplah mee koloknya tapi memang tak boleh lawan Mee Kolok Hutan Bandar atau Mee Kolok Eleven Kitchen. Tapi, dua-dua tu nak kena tunggu lepas raya, la, baru dapat makan. Haiii.. rindu pulak dengan Hutan Bandar, hahahaha.

Pernah jugak Sk beberapa kali buat Mee Kolok ni. Tapi nak membuatnya tu bercinta betul.. renyah. Lebih senang masak lauk, nak makan ceduk masuk mangkuk makan dengan nasi, hihi.


5 comments:

  1. waaa nampak sedap mee kolok dia tu!

    ReplyDelete
  2. SA pun pernah buat mee kolok..memang renyah nak buat..tapi sekali tu je la..nak suruh buat lagi malas la aih...

    ReplyDelete
  3. Sekali pandang macam sizzling mee pulakkk hehehe

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan mee kolok tapi rupanya mcm wantan mee kan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih