Assalamualaikum WBT
SEMALAM, hari ketiga berpuasa dan semalam juga hari pertama bekerja dalam bulan puasa tahun ini. Mulai 1 Mac tahun ini juga, pejabat Sk telah memulakan jadual waktu kerja anjal. Lama mengidam jadual waktu kerja anjal ni, akhirnya ia menjadi kenyataan. Bulan puasa ni, kalau clock in sebelum pukul 7.30 dapatlah balik pukul 4, hehehe.
Banyak banyak jenis asam pedas, tak pernah lagi masak asam pedas ayam. Kena cuba juga ni, tengok sambutan orang kat rumah.
ReplyDeleteSaya pun dah lama tak letak daun kesom dalam asam pedas. Tapi bunga kantan saya wajib letak, suka aromanya.
ReplyDeleteTaugeh memang ngam dengan asam pedas. Itulah...saya pun malas siang taugeh 🤭
Sedap, suka asam pedas, cicah dengan roti bakor.
ReplyDeleteBagus juga nasi lemak dia takde timun. Ada timun, senang basi, orang kata.
Sama macam saya, ye, periuk naik atas meja. Senang kerja kita. Kalu tak habis, dengan periuk-periuk masuk peti ais.
Saya pun panggil kuih burger malaysia.
Panjang pulak komen hari ni. :D
tgk asam pedas ayam tu... dan KA pun up menu yg sama... nak kena buat jugalah ni..
ReplyDeleteAsam pedas dah masuk list tp belum jadi kenyataan lagi 😁 Weekend ni la kot nak masaknya sbb anak² bujang balik.
ReplyDeleteBagus ada yg mewarisi kemahiran mak memasak 👍🏻
Akok! I like!
ReplyDeleteAsam pedas sedapnya. Akok dan tepung pelita tu sedap, semua sedap lah.
ReplyDeletenampak sedap2nyer
ReplyDeleteSelamat berbuka puasa
kita pun masak asam pedas daun kesom semalam tpi isi salmon ribs
ReplyDeleteada menu asam pedas pasti nk ada mcm ayan goreng or ikan goreng or telur dadar...tepung pelita tu fav tp tkde lg ke bazar ramadhan nk bli
ReplyDeleteComel pula nasilemak dikukus semula tu SK.
ReplyDeleteKita terliur tengok tepung pelita dia.
Pau sambal itu menarik lah 😍😍👍. Kalo puasa begini, semua makanan memang terlihat sedap kan 😄🤭. Apalagi kalo jalan ke bazaar ramadhan. Serasa nak beli semua 🤣
ReplyDelete