Assalamualaikum...
TAK JOHOR katanya, kalau tak pandai masak Asam Pedas. Buat stok Cili Kisar tu sebab teringin nak makan asam pedas la.. dah lama rasanya tak ada aroma asam pedas di dapur. Jadi, hari sabtu tu, pagi-pagi dah siap mengisar cili kering dan bawang. Stail Sk, memang dua bahan ini akan dikisar sekali, mudah nak memasak nanti. Sementara tunggu ikan pari yang direndam lembut, Sk sekeluarga menonton 18 Puasa di Astro First. Kelako giler la ceritanya, bagi SK lebih lawak dari episod-episod puasa Mamat Khalid sebelum-sebelum ni. Kemudian tu, barulah Sk mula memasak sementara Pak Inche keluar memasang semula sarung tayar yang dilanggar sebelum ni.
Warna asam pedas tu menawan qolbu ...
ReplyDeleteMasak pagi,makan waktu iftar lagi sedap kan,bila kuah mesra dengan bahan lain.Tapi tu la,nak masak pagi ,ish peliks pula pepagi bau asam pedas kat dapur...hihihihi
Brp kali dh nk masak asam pedas asik tak jd.. mgu lps nk masak ikan asam pedas last jadinya ikan masak kicap.. huhu
ReplyDeleteRezeki saya sampai sini. Petang ni ada idea nak masak asam pedas, tapi tak ada ikan pari. guna ikan lain yang ada dalam freezer.
ReplyDeleteKita berbuka dgn asam pedas juga semalam SK, asam pedas tetel.
ReplyDeleteSamalah
ReplyDeletePn is3 wak pun masak asam pedas ikan pari hari ini
Sedapnya asam pedas..hari tu beli ikan pari tapi bila masa bau hancing...terus buang
ReplyDelete