SABTU PUASA KE 5 - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SABTU PUASA KE 5

 Assalamualaikum...


DAH berapa kali nak update blog tapi tutup balik, rasa penat kepala otak dan tak ada idea apa nak cerita. Tapi bagusnya, siap jugak stok cili dan bawang kisar setelah berminggu-minggu kehabisan stok sampai kena beli cili kisar readymade di kedai runcit. Dah menjadi kelaziman sejak dari ibu Sk kalau kisar cili akan kisar dengan bawang sekali, memang tak reti nak kisar asing-asing sebab tak berapa pandai nak sukat masa masak. Tak reti bawang tiga empat biji tu kalau dah kisar berapa banyak kuantitinya, gituhhh.


Kisah sahur pagi tadi, telur separuh masak untuk Pak Inche. Sk dan Iman cuma makan cereal buah-buahan dan susu serta kurma dari Anak Omak. Ada roti jugak, cuma sapi butter dan kaya, jam 5.15 dah siap kemas lepas tu tiga beranak dok sembang dengan kucing kat ruang tamu, hehehe.


8 comments:

  1. Mula tengok tadi ingatkan SK masak agar-agar santan gula melaka...hihihi kalau dah tengahari tengok tanah pun nampak coklat...hihihi

    ReplyDelete
  2. Waktu sahur makan yang simple dimple sudahlah kan....

    ReplyDelete
  3. hahahha saya bangun 4:45, kul 5 dah siap makan... pastu sambung tido jap ...

    ReplyDelete
  4. SA ni buka puasa dah 5 hari makan nasi dh..macam nitakdenya la nak kurus...memang bertambah la naik badan ni

    ReplyDelete
  5. Sahur ni makan makanan simple je SK, senang nak sediakan hehehe

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam
    Selamat berbuka dan bersahur

    ReplyDelete
  7. kalau cili bwg blender abis stok selalunya sy masak yg rebus2 je kak.. hahaha... kalau emergency nk masak yg bertumis jugak mtk dr mak sikit... hahahaha... tp cili bwg blender ni mmg pentinggggg sgt sbb kalo xde mmg x berasap dapur... hihihihi

    ReplyDelete
  8. https://citricamultimedia.com/que-fue-el-arte-griego/
    En la Antigua Grecia se daba lugar a una serie de manifestaciones artísticas que luego fueron dadas a conocer como el arte griego. Más que nada estas manifestaciones tenían que ver con la arquitectura y la agricultura.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih