MAKAN-MAKAN DI SUATU PETANG - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKAN-MAKAN DI SUATU PETANG

 Assalamualaikum... 

PERISTIWA lama terjadi.. dah sebulan yang lepas di suatu petang. Pak Inche ajak makan-makan di sebuah medan selera ni. Lupa nama tempat tu, tak silap macam Pah.. Pah.. gitu namanya, hahaha.


Mula-mula Pak Inche order Mee Kolok, sebab katanya Mee Kolok di sini sedap sangat. Maka Pak Inche macam biasa la, mudah percaya. Masa order tu, dorang bagitau lambat, sebab gerai baru nak buka. Jadi, Pak Inche pun order dulu sate saging dan sate babat sementara menunggu.


Order jugak steamboat cecah kuah kacang. 


Sambil tu balun jugak otak-otak dan pepes yang dihantar ke meja-meja. Masih jugak tak sampai-sampai mee koloknya, lambat betul.. sampai hari dah gelap, baru dihantar ke meja..


Mee Kolok Daging Kicap.. Pak Inche makan sikit terus surrender. Iman lagi la.. daging kicap memang dia tak makan la.. Makannya pulak dengan sambal kicap, bukan sambal lada macam mee kolok yang kami biasa makan di Eleven Kitchen. Sudahnya, tak habis.. tapi salah satu punca menunggu terlalu lama dan dah makan macam-macam kan.. huhuhu. Mee kolok salah ke.. kami yang salah?? hahaha



7 comments:

  1. Kesian mee kolok. Kalau saya jadi mee kolok saya nangis tersedu-sedu sebab tempat saya diambil segala sate dan otak-otak. Lambat betul chef masak mee kolok ye.

    ReplyDelete
  2. Boringnya kalau menunggu pesanan terlalu lama

    ReplyDelete
  3. Nak boleh sampai mee kolok tu, macam macam dulu boleh makan hahaha, boring betul menunggu kalau lambat sangattt.

    ReplyDelete
  4. mee kolok dh improvise tekak melayu tu kak... haha... kalau anak² sy mmg reject mee kolok kicap.. bg diorg mee kolok mesti putih.. hihi... tp steamboat cicah kuah kacang tu mmg rare

    ReplyDelete
  5. Wah, sini pun sate,Cikgu Amie pun sate....terliur pulak

    ReplyDelete
  6. Mee kolok kena naik flight sbb tu lambat kot..kan jauh dari Sarawak...hehebe...tapi satay tu sedap betul laa...masih x dpt makan satay lagi ni

    ReplyDelete
  7. banyak game yang menarik di IONQQ
    ayo segera daftarkan diri anda :D
    WA : +855 1537 3217

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih