RAYA NAK PAKAI KEBAYA - Alam Sari Di Tanah Jauhar

RAYA NAK PAKAI KEBAYA

 Assalamualaikum...

BARU hari ke empat puasa, dah tak lalu makan nasi masa sahur. Jadi, balik dari berbuka di Pulai Springs tu singgah 7E beli roti untuk makan sahur. Nampak macam senang jer sahur macam ni, tapi yang lambat sebab nak didihkan air dulu sebab nak buat telur separuh masak.


Puasa ke 6, waktu sahur Pak Inche kata nak scrambled eggs pulak, haaa ni cepatlah siap. Pecah telur dalam mangkuk, tambah susu, serbuk lada sulah, serbuk lada hitam, panaskan butter dalam kuali, tuang adunan telur tadi. Sambil tunggu telur masak, sambil bancuh air.


Scrambled Egg pun makan, cereal pun makan jugak. Kali ni letak kismis sikit, bagi manis-manis, padahal cereal fruit loop tu pun dah manis, hihi. Kena cari cereal fitness la untuk sahur yang lebih sihat. Kan nak pakai kabala kebaya raya nanti, hiks.

4 comments:

  1. Cereal fitness lagi sedap tapi mahal la...hihihi.

    SK makan banyak pun badan tak naik pun,stedy ja tengok,Malam ni pun dah boleh pakai kebaya tu..hahaha.

    ReplyDelete
  2. Hahahaha kena makan cereal fitness selalu la baru boleh pakai kebaya

    ReplyDelete
  3. hahaha...nampaknya SA jugak x dapat pakai kebaya..dari size S dah kena pakai size M dah ni ha..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih