SAHUR 1 PUASA - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SAHUR 1 PUASA

 Assalamualaikum...

SYUKUR Alhamdulillah, Ramadhan yang ditunggu-tunggu telah tiba. Seawal 4.30 pagi, Sk bangun selepas terdengar bunyi alarm. Rasa macam mimpi pulak, hihi.


Cuma panaskan nasi dan lauk semalam, Sotong Goreng Kunyit dan Sayur Bayam Brazil. Yang merah tu, Sambal Udang kelmarin. Tak ada rajinnya nak memasak lauk baru, huhu.


Habis makan, Pak Inche tanya, tak ada air panas ke? Memang tengah masak air tapi sebelum tu panaskan nasi guna plug yang sama, lambat pulak tempoh pemanasannya. Nampaknya sepanjang puasa ni kena susun semula gajet kat dapur supaya tak berebut plug. Gajet yang tak pakai, kita alih tempat lain. Hurmmm.. kena mengemas lagi la ni 😄

Salam Ramadhan 1442H


10 comments:

  1. Wahhh.. awal hapdet!!! Selamat Berpuasaaaaa... Weeeehuuuuu!

    ReplyDelete
  2. slmt berpuasa ya. syu mnum shake je pg td

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Salam Ramadhan. Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  4. wow sahur dia... mengancam...
    buka ni mesti over terancam ni hahaha

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,kak sari, masak air guna cerek masak atas dapur gas.

    ReplyDelete
  6. Wah sahur dia makan laukkk sotong lahhh, mengancam betul hehehe

    ReplyDelete
  7. Sahur lauk kering- kering macam ni selera skit..gu ikan gelama masam plak..hihihi

    ReplyDelete
  8. salam ramadan buat Sk sekeluarga. moga Sk dan keluarga terus diberikan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  9. Sedap plak tengok lauk sotong tu..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih