KARI AYAM 16 PUASA

Seri Kandi Tanah Jauhar
5

 Assalamualaikum...

HARI ini semua anak-beranak berada di rumah sempena Iman bercuti. Cadangnya lepas zuhur nanti nak keluar jalan-jalan dan akan berbuka di luar sahaja nanti.  Disebabkan hari ini dah plan nak makan di luar jadi gigihlah Sk memasak semalam supaya tak nampak mengelat sangat, kahhhh.


Kari ayam, ayam goreng dan papadom. Iman kata, macam pelik aje babah tak beli lauk lain. Selalu berendih-rendih plastik kat tangan. Dia cuma beli kuih aje. Sampai rumah pun awal dari biasa. Sk pun terus minta gorengkan ayam. Lepas goreng ayam, Pak Inche goreng papadom. Besar sangat la tu api, sampai garing papadomnya.


Sekali... ehhh... Apa dalam plastik ni?? Rupanya terselit jugak lauk geli-geli dia, hahaha. Ada hati dan pedal, masak apa tataw tapi macam masak sos, ada tomato semua. Pedalnya liat betul, boleh bergalih gigi dari gusi, hahahaha. 




Post a Comment

5Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Memula tengok ,kari tu ingatkan kari kambing.Baru nak telan air liur.Salam Nuzul Quran & selamat berbuka di luar...Syyyyy tapi saya tahulah SK ABC kan..🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa.. Dah biasa sebut berbuka.. Yg berbukanya Pak Inche sorang jer padahal

      Delete
  2. hahhaa pebret uyum kari!!
    kari kosong pun uyum bole layaannn...

    OK arini berbuka apa tu?

    ReplyDelete
  3. xper la janji tak rentung kan..garing je..mujur dia nak gorengkan..klau kat rumah SA ni Dania la tukang goreng

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!