Assalamualaikum WBT
SALAM ISRAK MIKRAJ 1446H
DAH seminggu Pak Inche beli bahan-bahan nak masak Mihun Sup ala Mee Tengkera. Hari yang rancangnya nak masak tu, Angah ajak makan Shell Out kat rumah dia. Esoknya tu pulak, makan Nasi Arab kat Restoran Zaituna. Hari seterusnya, tak jadi masak jugak sebab PI ada event. Rabu pulak makan kat Preview Ramadan Thistle. Khamis, Sk masak Daging Kicap jer (tak ambil gambar) sebab hari tu PI tak makan nasi siang. Kalau bahan kering macam mihun tu tak pe la, yang sayur sawi tu sayang jugak kalau terbuang macam tu aje, walaupun RM2, hehehe. Gedebak-gedebuk, hari Jumaat baru masak.
Nampak menarik, mesti sedap. Senang juga nak sediakan tu. Sesekali ubah selera.
ReplyDeleteoh style chinese bihun soup ada telur rebus..sedap nmpak
ReplyDeleteMasak sendiri ni puashati sbb boleh letak byk bahan jadi hasilnya lebih kebaboom la kan ...
ReplyDeleteNak restock Popia carbonara juga tapi seller pun out of stock hihi
Sedapnya...suka bihun sup mcm ni..simple tapi sedap...kenyang mkn popiah, saiz jumbo..
ReplyDeleteKalau SA confirm gantikan dengan mee kuning..hehehe....sedap nampaknya tu..nak buat la CNY nanti
ReplyDeletealahai mee suah nostalgia sungguh SK dulu arwah mak kak ana pun suka masak mee suah ni tapi laa nih kak ana tak jumpa dah mana nak beli, nampak sedap gak mee sup SK boleh lah try nanti in syaa Allah :)
ReplyDeleteSedap sangat ya mihun tengkera itu? Hehe. Selalu orang puji mi goreng bodo itu.
ReplyDeleteKalau arwah mama nak masak sup camni jarang dia masukkan sawi sekali. Dia celur asing. Lebam katanya. Tapi sampai ke anaknya pesen SK juga. Hantam bohhh
ReplyDeleteLapar terus ni. Haha....Memang peminat bihun jugak ni,
ReplyDelete