Assalamualaikum wbt
Hari Sabtu makan tomyam dengan Daging Masak Merah
Hari Ahad, sekali lagi makan tomyam yang sama, tapi kali ni dengan Siakap Stim Limau.
Pak Inche beli siakap di pasar tani. Sk balik kerja, buka peti sejuk nampak ikan dah siap belah terbentang atas pinggan. Pak Inche suruh masak stim limau guna sos yang dia beli bersama dengan Pes Tomyam ni masa bertugas ke Kelantan hari tu. Kali ni, SK tak tambah air langsung. Terus tuang sebotol sos atas ikan terus, biar puas makan sosnya.
Dah tiga kali kot rasanya masak stim guna pes ni. Sedap sangat dan yang penting mudah. Sesuailah untuk Sk yang pemalas tak suka bersusah-payah.
Aduhai SK. Apa yang bocor ni. Periuk nasi bocor ke pinggan nasi yang bocor. Dahsyatnya penangan ikan stim!
ReplyDeleteBaru nak tanya resipi....ðŸ¤
ReplyDeleteAduhai menu dia... tak boleh tahannnn. Btw, kalau nak rasa siakap stim. Kedai kawan saya ada di Johor.. Mek Singgang. InsyaAllah tak mengecewakan.
ReplyDeleteAduh terpesona dengan ikan tu..
ReplyDeleteUuiii... Sedapnya.
ReplyDeletenmpk gmbr pun sedappnyer., ;p
ReplyDeleteOkay baik boleh cari pes tu. Senang kerja nak masak siakap stim limau ni. Sedapnya makan panas panas dengan kuahnya tu.
ReplyDelete