Assalamualaikum WBT
DAH beberapa kali Iman mengajak makan di Restoran Othman Mee Tarik. Ada sekali diajak malam, masa tu Pak Inche ada bola tak silap, ke.. ada dinner media, lupa. Sk menolak sebab masa tu cuaca hujan dan kalau hujan tahu sajalah, mesti jammed, dahlah susah nak dapat parkir kerana kawasan ni ada medan selera termasuklah cawangan pertama Bubur Nasi Istimewa No 1. Betullah tu, soalan dalam komen Ammi, gerai bubur nasinya tepi longkang, hehehe. Tertanya-tanya pulak Sk, apa Ammi buat masa tu selalu datang ke Johor? Memang Bubur Nasi Sentosa masa tu femes (sampai sekarang pun). Pertama kali Sk makan kat situ masa umur 21 tahun, dibawa oleh rakan sekerja yang Sk panggil Along dan Ucu. Kami sama-sama mengajar kelas malam masa tu dan pergi beli komponen elektronik di Taman Sentosa ni. Lepas beli barang dikehendaki, tu yang Along dan Ucu ajak makan bubur di sini, hehehe.
Setelah beberapa kali tergendala plan nak bawa Iman makan di sini, Jumaat lepas sampai jugak. Dapat pulak parkir betul-betul depan kedai. Sepanjang-panjang nak sampaikan ke kedai ni ada banyak jugak petak parkir kosong, dia kalau malam la yang penuh sebab ramai orang datang nak makan bubur. Sk ada baca komen dalam TT OMT, kalau nak senang datang hari isnin sebab bubur tutup, hehehe. Tapi, tak boleh jugak nak salahkan bubur sebab di seberang sana ada medan selera khas kaum cina. Selain tu, sekitar sini memang banyak restoran cina. Sk selalu perhatikan orang cina yang tinggal di bandar ni, dorang malam agaknya memang tak masak, ramai yang makan luar jer.
Lan Zhou Ramen/ Original (RM14.90) menjadi pilihan Iman, sama macam menu pilihan PI masa
pertama kali datang ke sini. Iman kata, dia memang suka menu yang ni. Sk cakap, babah kata tak sedap. Iman jawab, kena letak chili oil banyak-banyak baru sedap, babah tak pandai makan chili oil, hahaha.
Sk tetap setia dengan menu
Stir Fry Beef Ramen (RM18.90) walaupun masa
kali kedua datang dapat daging liat, hehe. Kali ni dagingnya elok tak liat, empuk bila dikunyah. Mee sedap macam selalu, puas hati la datang kali ni.
Iman makan dengan chili oil dah macam gaya PI makan soto, setiap satu suap dia letak chili oil, huhuhu. Mula-mula letak dalam piring lama-lama ceduk terus dari botol, senang!
Pan Fried Beef Dumpling (RM14.90/ 8's) yang memang tak dapat disangkal keenakannya. Sk suka pecahkan sikit kulit dumpling kemudian tuang chili oil dalam inti dia tu, fuhhhhhh!
Sedapnya hirup kuah mee tu nak² letak chili oil mmg mengancam ...
ReplyDelete