Assalamualaikum WBT
PANAS lit-lit cuaca hari ni. Boleh rasa perjalanan balik kerja nanti pasti mencabar sebab cahaya matahari datang dari arah depan. Jangan jammed sudahlah, dahlah balik nanti dah janji dengan Pak Inche nak masak ketam, hehehe. Gigih dua beranak tu pergi Pasar Tani pagi tadi, takkan tak jadi pulak nak masak. Sk dah pesan dengan Iman pukul 6 nanti masak nasi. Pak Inche pun dah siap siang dan bersihkan ketam, Sk tinggal kisar cili dengan kunyit hidup, campak dalam kuali. Cadangnya, nak masak lemak la, apa lagi. Takkan nak masak sambal lagi? Hihi.
W'salam SK..
ReplyDeleteTak sangka portion banyak begitu kurang dari RM60.00.. memang berbaloi. Bagi LZ makan asam pedas tak lengkap kalau takde telur dadar, sambal belacan dan ulam - gandingan kebabommm tu SK, hehehe
Murahnya kak!!! rasanya dlu akak pernah jugak review restoren ni kan? sy ingt sbb namanya unik
ReplyDeleteMurahnya...portion banyak plak tu..
ReplyDeleteLauk pauk sedap! Dua-dua lauk favourite kita. Boleh pulak sayur datang lambat ek padahal sayur paling cepat masak. Best betul mengunyah taugeh rangup tu. Berkenan pulak dengan gambar air tu, kalau edit sikit tone dia mantap. hihi..Air sirap murah lagi dari air mineral. Haa kalau saya pun pilih sirap jelah gitu.
ReplyDeleteSamaaa lah kita , tak suka bagian kepala. Saya lebih suka ekor lagi kalo ikan. Bagi saya juga kepala LBH amis baunya 😅
ReplyDeleteKrn Kaka sebut lomak salai tampin lebih sedap, saya jadi penasaraaan. Nak coba jugaa 😍😍
pernah sekali je ke piring putih ni masa dia kat pekan nanas dulu, sebelum pindah ke pontian.
ReplyDelete