Assalamualaikum...
BARU siap sidai kain, mengemas belum lagi, tapi dah capai handphone sebab teringat belum sambung cerita Rebus Kepala Lutut Kambing 😂 mbekkkk!
Tak susah pun sebenarnya nak masak Sup Tulang Merah ni. Kiranya ia cuma ubahsuai dari resepi Sup Tulang yang ringkas. Maksudnya, resepi sup tulang yang jernih bukan berempah macam sup tulang mamak atau masam macam sup tulang siam. Bahan utama untuk menjadikan rasanya asli seperti sup tulang merah yang terkenal di Pasar Geylang Serai, Singapura adalah tomato puri. Ada sesetengah resepi yang menumis dahulu cili kisar tapi resepi Sk ni hanya menggunakan tomato puri sahaja. Pernah jugaklah dulu, Sk membeli Sup Tulang Merah tapi rasa sambal tumis, menyesal tak terkata, hihi.
perghh merah sungguh :D
ReplyDeletetengok merah je dah tau mesti sedap..haha
ReplyDeleteYa Allah Kak, Yana pun dah minta masak lagi.. jenis Omaknya ni, takut nak buat lagi, takut tak sama rasa macam haritu hahahaha selalu macamtu hahahaa
ReplyDeletesup dia pekat erk?aknanya yang SA makan sebelum ni not the real one laa sebab dia cair skit
ReplyDeleteWoooo...merah menyala mak ngah! Lupalah bawa mangkuk nak menapau.
ReplyDeleteWahhhh merahnyaaaaa, tapi kuah dia pekat ye, first time tengok hehehe. Biasa sup tulang yang kat kedai biasa tu je hehehehe.
ReplyDeleteYa ampun...
ReplyDeleteTerlio nya sk oi...
dapat cicah roti tu..
Penah tengok kat AFC tentang soup merah ni kat Singapore.Dia cakap kalau 1st dating jangan order menu ni.Nanti nyesal..hahaha
Walawehhh, sedapnyaaa! Terliur sangat perutku melihatnyaaa!
ReplyDeleteTekakku teringin pulak!!! Haihh!
merahhhhnyaaaaa waaaa
ReplyDelete