Assalamualaikum...
DAH beberapa minggu Iman kata, nak makan Sup Tulang Merah yang macam selalu nenek masak dulu-dulu. Haaa.. dulu, ibu memang selalu masak Sup Tulang Merah, tapi sejak beberapa tahun ni lama dah tak buat. Ibu Sk tu memang macam tu stail dia. Bila dia masak sesuatu tu, dia akan masak berulang-ulang kali, lepas tu tak masak dah, haha. Kadang dia buat Tapai Pulut. Manjanglah tiap minggu kau datang, dia paksa makan tapai pulut tu.. hihi.
Pada mulanya, Sk memang nak minta ibu masakkan Sup Tulang Merah tu tapi tak sampai hati. Sk ni, selagi boleh tak nak dah ibu tu memasak. Sup Tulang Merah ni dikatakan berasal dari negara seberang tambak dan bahan utamanya adalah tulang kambing. Yang rare, ia menggunakan bahagian lutut kambing. Jadi, Sk tanyalah kat grup adik-beradik, di mana ada jual kepala otak lutut kambing ni? Dorang jawab kat pasar... huhuhu.
sup kambing makan dgn roti banggali.. sedap ni
ReplyDeleteAlahai fav SA ni,selain buat sup akan masak kari jugak..fav kami adik beradik...tapi dah jarang buat sebab abah dah x leh makan...
ReplyDeleteDia punya sumsum tu menggoda sungguh.
ReplyDeleteerkk... ok kita x mampu nk kata lelebih sebab kita x makan kambing heheh
ReplyDeleteSebelum direbus pun kepala lutut kamben dah nampak comel. Mau rasanya bawa lari semangkuk, cecah dengan roti bantal ke, roti benggali ke...sedapnya!
ReplyDeleteNampak sedap tapi tak makan kambing pulak hehehe
ReplyDeleteStraw mana straw
ReplyDeleteSedapnya SK.. akk bab nk mengolah lutut kamben tu mmg mlas..tp suami suka mkn ni.
ReplyDeleteHahahaa iyerr Kak, nak membeli je dah berpuluh, nak masak lagi, merenenh lagi.. kalau takde Noxxa, tak kowser nak buatnya hahahaa
ReplyDeleteAuhhhh,godaan apakah ini Sk..?
ReplyDeleteTidur malam ni mau termimpi sup merah ni