MEE GORENG MAMAK KAK SAB YANG SANGAT SEDAP - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MEE GORENG MAMAK KAK SAB YANG SANGAT SEDAP

 Assalamualaikum...

RUTIN Khamis, Sk akan ke Senai. Setiap khamis, waktu habis kerja jam 3,30 petang maknanya ada masa panjang nak berziarah. Jumaat Sabtu dah sibuk nak Jalan-jalan dengan kerja di rumah pulak. Biasanya kalau ke Senai, Sk akan bawalah jajan untuk mak dan anak-anak buah. Minggu lepas, kakak Sk order Bihun Goreng Tauchu dengan Kak Sab cafe sebab Izzat nak makan tapi maknya malas nak goreng balik kerja, hihi. Jadi, semalam Sk pulak order Mee Goreng Mamak dengan Kak Sab.


Dua kali Sk bertambah makan di Senai dan tapau pulak bawa balik. Kan semalam Sk bagitahu nak makan di luar malam semalam tapi sebab ada mee goreng ni tak jadilah keluar makan. Iman yang bukan penggemar mee goreng pun makan dua kali. Sekali masa Sk bawa balik, sekali lagi makan sama dengan babahnya. Siap tunggu komen babah, mana lagi sedap dengan Mee Goreng Pak Mus, hihi. Mee goreng Pak Mus tu tak konsisten, kadang sedap sangat, kadang rasa sambal tak masak dan sebati dengan mee. 

Mee Goreng Kak Sab ni memang pujaan hati warga kolej la.. lagilah untuk peminat mee goreng. Ada jugak orang yang kalau makan mee goreng kan.. maksud Sk, mee kuning tu. Macam kawan Sk, badan dia akan bengkak kalau makan mee kuning. Sk ni pulak, paling teruk pun sakit perut jer, pergi tandas baiklah perutnya, syukurrrr, hihi. Makan banyak lagi, sape suruh? Dah tu.
.sedap benooo.. hahahah. 

 

11 comments:

  1. Memang nampak sangat style Mamak dia kakk, Lin suka jenis macam ni.. sebab tu kalau rasa nak makan gini, Lin pergi SDS hahahaha

    ReplyDelete
  2. alaa..sedap nya mee goreng mamak. lama xmkn.terus follow SK.hehe

    ReplyDelete
  3. masa duduk di Kolej 3 UM awal 90an dulu, gerai Sahur ada jual mee grg mamak yg best sgt!

    ReplyDelete
  4. klo tak consistent ni kita nk beli lagi pon takot..buatkan dapat time die x cukup rasa..alahaii..

    ReplyDelete
  5. poker online dengan pelayanan CS yang baik dan ramah hanya di AJOQQ :D
    ayo di kunjungi agen AJOQQ :D
    WA;+855969190856

    ReplyDelete
  6. Kalau saya pun tengok mesti tmbh sampai dua pinggan

    ReplyDelete
  7. Alamak...lapar plak tgok ha....sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  8. Alamak, so allergic la kan klu makan then sakit perut huhuhu

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih